USA-vizum a terrortamadasok utan

Kezdőlap utazas.com Fórum Észak-Amerika USA-vizum a terrortamadasok utan

 • Indította
  Témakör
 • #16105 Hozzászólás

  Olpetto

  Nehezebb vagy nem valtozott, gondolom nem konnyebb?

2 hozzászólás megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #164844 Hozzászólás

  Szimi

  ez is saját tapasztalat…

  Nekem teljesen más volt a tapasztalatom. Harmadszorra próbáltam, elsõ két esetben turista, most tanuló. 10 perc várakozás után, 10 perc beszélgetéssel simán megkaptam. Akiket én láttam (kb 6-8 ember) egy kivételével mind megkapta…
  De természetesen elhiszem amit teboy mondott, mert az elsõ két próbálkozásom hasonlóra sikeredett, mint a barátnõjének.

  Sok szerencsét mindenkinek!

  #164843 Hozzászólás

  teboy

  Saját tapasztalat

  Kicsit hosszú lesz, de így kerek.

  Júliusban adtuk be a barátnõmmel a kérelmünket. Én megkaptam, Õ nem. Azzal lett elutasítva, hogy nincs meg a 6 hónapos munkaviszonya (ingatlan, pénz megvolt)
  Múlt péntekre (11.23.) beszéltünk meg találkozót a 06-90es számon. Ezen a számon még megkérdeztük, hogy “mit vigyünk magunkkal?” Elsõre rávágta a kiscsaj, hogy be kell fizetni újra a 45USD-t + vigyük az összes papírt. Biztos ami biztos alapon felhívtam az AMEX irodát (õk intézték elõször), ugyanezt mondták.

  A követségen rögtön az elején kifejtették (a tolmács fordította), hogy azért mert duplán befizeti a díjat, nem fogja megkapni a vízumot. Ezek után csak a “vízum igénylõ lapot” nézte meg a kedves konzul asszony(iskolalátogatási/melós/ingatlan papírokba bele sem nézett). Megkérdezte, hogy miért lett elutasítva a nyáron. Barátnõm elmondta, hogy mert nem volt meg a 6 hónap munkaviszony, most pedig már megvan a 9is. Mosolygott az amcsi, majd közölte, hogy “elutasítva, újra próbálkozhat minimum 1 év múlva”
  Ezek után még a magyar tolmács elmondta, hogy azért mert nem kapta meg a vízumot, Õ nem kevesebb senkinél, nincs hátrányban, meg ilyenek… (Összesen kb 5 perc volt, de természetesen elõtte több mint 30perc sorbanállási idõ)

  A sorban elõtte állt még egy házaspár (25-30évesek), a gyerekük, nagymami. Most jöttek az elbeszélgetésükre, mivel a gyerek+mami páros nem kapta meg a vízumot. Most sem kapták meg, amikor a nagymami sírva fakadt, kaptak egy újabb idõpontot egy alaposabb elbeszélgetésre.

  Egy másik lány nem kapta meg tavasszal a turista vízumot, most tanulóval próbálkozott, nyelvtanulás céljából. Visszalökték Õt is. Azt mondta a konzulcsaj: ” Hogy gondolja angoltudás nélkül jelentkezni egy Amerikai iskolába?”

  Nem volt olyan aki megkapta volna a vízumát.

2 hozzászólás megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: USA-vizum a terrortamadasok utan
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.