USA vizumkenyszer eltorlese a levegoben?

Kezdőlap utazas.com Fórum Kivándorlás, kinti magyarok USA vizumkenyszer eltorlese a levegoben?

 • Indította
  Témakör
 • #18639 Hozzászólás

  Utazo

  Nem kell rogton orulni!
  Azt hiszem meg a lentebb emlitett idopont is megkerdojelezheto,bar az attol is fugg,hogy a kormanyzat hogyan tudja teljesiteni az Unios elvarasokat.Lobbizni csak akkor fognak ertunk,ha teljesitunk is,mint politikai,mint gazdasagi teren.Szereny velemenyem….
  …..
  “Hiába régi törekvése a magyar külpolitikának, az Egyesült Államok még jó ideig nem töri el a magyarokkal szembeni vízumkényszert. Bár az EU élénken lobbizik az újakért – Antonio Vitorino belügyi biztos éppen Amerikában tárgyal – az amerikaiak szerint a kérdés kétoldalú megállapodások függvénye. A görögöknek is kell vízum. Vitorino szóvivõje lapunknak elmondta: az újak gyakorlatilag már teljesítették a schengeni határvédelmi rendszer követelményeit, így jogosultak lennének a vízummentességre. – “Ez azonban kétoldalú megállapodások kérdése, reálisan a schengeni rendszerbe lépés idejére, 2006–2007 fordulójára tenném a vízumkötelezettség eltörlését.” “
  Forras:MH

18 hozzászólás megtekintése - 1-18 / 18
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #185719 Hozzászólás

  népnyúzó kulák

  Re: vízum

  Más kérdés, hogy tényleg ocsmány a jenkik vízumkiadási gyakorlata, de nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy ha minden külföldi kormány így gondolkodna (azaz szigorúan ragaszkodna a viszonosság elvéhez, és ugyanolyan elbánásban részesítené a magyar beutazókat, mint mi az õ állampolgáraikat), bizony megnézhetné magát a sok magyar utazó…. Egy rakás ország magyarok részére biztosít egyoldalúan vízummentességet (pl. Szerbia-Montenegró, Ukrajna, Tunézia, Marokkó, Albánia, szezonálisan Bosznia-Hercegovina), egy másik rakás pedig vízumkényszert alkalmaz ugyan, de különösebb formalitásoktól mentesen, beutazáskor ad magyaroknak vízumot (pl. Törökország, vagy a magyarok által mostanában elõszeretettel felkeresett Jordánia, plusz Egyiptom, Libanon, stb.). Rég rossz lenne, ha mi ezekbe az országokba ugyanolyan feltételek mellett kaphatnánk vízumot, mint amilyen feltételek mellett manapság egy magyar vízumot meg lehet kapni… (A magyar vízumkiadási rendszert ui. már jóval az EU-csatlakozás elõtt a schengeni elõírásokhoz igazították).

  #185718 Hozzászólás

  népnyúzó kulák

  Nem ilyen egyszerû a dolog

  Nem vezethetünk be vízumkényszert az USA-val szemben, miután az EU-csatlakozással megszûnt az önálló magyar vízumpolitika lehetõsége. Közösségi hatáskörbe tartozik a vízummentes és a vízumköteles külföldiek körének meghatározása. Ennek megfelelõen 2004. május 1-jétõl minden olyan „harmadik ország” (értsd: nem EU-állam) polgárait vízum nélkül kell beengedni Magyarországra (90 napnál nem hosszabb, keresõtevékenységre nem irányuló célú beutazás esetén), amelyik rajta van a Tanács 539/2001/EK. sz. rendeletében szereplõ ún. „fehér listán”. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy amíg eddig csak az USA és Kanada állampolgárai részére biztosított Mo. egyoldalú vízummentességet, addig május 1. óta még néhány ország (pl. Ausztrália, Brunei, Salvador, és talán Guatemala) állampolgárai is vízum nélkül jöhetnek ide annak ellenére, hogy a magyar áp.-ok hozzájuk vízumkötelezettek.

  #185717 Hozzászólás

  trew

  vizum

  mivel en nem akarok az usaba menni (mar voltam , szar egy hely) nem kulonosebben erdekel a tema, az viszont erdekel, hogy kell-e az amerikaiknak vizum magyarorszagra, ha nem akkor termeszetesen magyaroknak sem az usa-ba ha igen akkor meg nekik is hozzank, ilyen egyszeru ez, nincs ezen mit bonyolitani!
  ha van vizumkenyszer a ket orszag kozott ha nincs, az usa mar reg nam az az orszag aminek a nagy atlag elkepzeli, a szabadsagjogoknak mar annyi, a gazdasag kesz, a kutatas fejlesztes szepen tunik el az orszagbol, cserebe tele van az orszag tanulatlan csoro bevandorlokkal, a nemzetkozi porondon amerika elvesztette a regi pozicioit, bar evvel ok is tisztaban vannak, europa nem nagyon csippantja mar amerikat, azsiarol nem is beszelve.
  ugyhogy ezeket is figyelembeveve szerintem inkabb legyen vizumkenyszer az amerikaiak fele, megha annak az is az ara hogy ok is kernek vizumot a magyaroktol!

  #185716 Hozzászólás

  Pappa

  ja

  András, ez tényleg igaz azzal a különbséggel, hogy az BentLey…

  #185715 Hozzászólás

  zsolesz

  euronews.net/com

  írják,és valóban benne van a levegõben.Már csak a görögöknek kellett a régiek közül,és most nekik is megszüntetik,de mivel nem akarnak diszkriminatívak lenni augusztusig minden EU tagnak meglesz szüntetve. De kérdem én kiakar amerikába menni pici pénzért még???

  #185714 Hozzászólás

  andras

  Hulye farternak!!

  Nem torlik el!!!Ma hallgattam a munkahelyemen hogy negy orszaggal ketoldalu megbeszelkest kezdenmenyeznek ezugyben,az egyik magyarorszag!!Lengyelekkel nem kezdenek semmit mert ketszazezer illegalis van itt az tobb mint a mexikoiakat kiveve,barmi mas nemzet..Magyarul Lengyelorszag nuku!!!!!Azt is mondtak hogy a ketoldalu targyalasok nem eredmenyeznek azonnali vizummentesseget,ott a regi szabaly lesz a donto..100 idejovo polgarbol 95 haza kell menni hogy fasza legyen az image,jelenleg szazbol 79 megy haza!!!

  #185713 Hozzászólás

  Utazo

  Rock-nak.

  Orulok neki,hogy ertesz a politikahoz es tajekozott vagy benne.Annak viszont nem orulok,hogy kioktato stiluban robbansz be a topic-ba mint sok derek hofitarsunk.Megsugom neked,en sem az utazas.com forumairol szedem az informacioimat….;)
  Valo igaz,a Magyarok nem veszelyeztetik Amerikat.Statisztikailag ezer alatt van az illegalis bevandorlasok szama evente.Nem is igen van rola sok info.

  #185712 Hozzászólás

  Rock

  te

  csak okoskodsz itt utazo…en meg itt elek es az USA TODAY-t olvasom amiben tisztan leirjak hogy nagy szukseg van a vizummbevetelekre es ez a penz a biztonsagi kasszaba megy. Te csak ide jarsz okoskodni de nem sokat tudsz az amerikai politikarol. A magyarok nem veszelyeztetik Amrikat sem gazdasagi sem politikai ertelemben. Viszont a Lengyelek mar igen es sajnos veluk vagyuk egy blokkban. Az a szarhazi lengyel nepseg meg elaraszt mindent. Amerika is tele van veluk, de amikor a lengyel elnok ide jott Bush megmondta nekik hogy coki van, soha nem kapnak vizum mentesseget. A baltiakat, cseheket, magyarokat be tudnak vallni de a lengyel az gaz nepseg. A nemetek is miattuk csinaltak a 7 eves korlatozast. Egyebkent amerikanak most a legkisebb baja is nagyobb mint sem ilyen problemaval foglalkozzon, egyszeruen nem erdekel senkit ez a vizum kerdes. Korabban Kanadaba sem kellett vizum, de a rohadt ciganyok kimentek menekult statuszt kerni tomegesen ezert vezettek be. Amig sok senkihazi, haszonleso csoro ember el az orszagban addig a vizumkenyszer is fennmarad

  #185711 Hozzászólás

  mmm

  honnan

  Hol olvastatok, vagy hallottatok ezeket, vagyis a datumot?

  #185710 Hozzászólás

  Utazo

  Rock-nak

  Azt hiszem,itt nem a szamokon van lenyeg!Politikai,gazdasagi okai vannak.
  Napi szaz vizumkerelem =10.000.-$x-evi 260 nap=2.600.000.-$,es ebbol koltsd vissza az alkalmazottak illetmenyet,a rezsit.Ez nevetsegesen keves osszeg, egy nagykovetsegnek!
  Homeland sec-hoz.
  Ha igy lenne ahogy irod akkor a rendszer onfenntarto lenne es nem igenyelne az adofizetok $ szazmilliardjait.Sem a republikanusok sem a demokrataknak nem lovagolnanak a kormanyzaton az elkoltott penzekert.

  #185709 Hozzászólás

  Rock

  az

  EU-ban egyedul a gorogoknek kell vizum az USA beutazashoz. A csatlakozok kozul meg Szlovenianak nem mivel az ko gazdag es nem akar senki budit pucolni illegalban az USA-ban. A vizumbol bejovo penz az egy jo uzlet az amrikai allamnak es itt van a dolgok nyitja, ezert nem torlik el valojaban. Az a par ezer magyar aki itt van feketen az csak csepp itt a tengerben, mondjuk a mexikoiakhoz kepest es egyre csokken is a letszamuk. A fo ok azonban az hogy a vizum bevetelek elore be vannak tervezve a terrorizmus elleni koltsegvctesbe, peldaul a TSA egy resze is ebbol fut ( repteri ellenorzes) ezert eszuk agaban sincs eltorolni mondjuk 7 ev mulva sem amikor mar tenyleg szabadon mehet a magyar barhova es a fizetesek is jobbak lesznek. Szerintem meg emelni is fogjak a vizum dijat ahogy teszik azt evek ota, mivel az USA koltsegvetes iker deficites a haboru miatt nagyon kell a penz. Igy a junius 1-sem igaz datum

  #185708 Hozzászólás

  Utazo

  aaa-nak!

  :)
  Tudod o olyan helyen van,ahol zart lancu televizio kozvetitesek vannak,felvetelrol.A kezeloben is nezhetik a hiradot!Ugy hallottam,hogy a Macilaci & Bubu a kedvenc musora……..

  #185707 Hozzászólás

  aaa

  Fater

  Ez vicc? Melyik hiradóba?

  #185706 Hozzászólás

  Fater

  ma mondták a híradóban

  ,hogy a magyaroknak eltörlik,mert nincs rá igényük,már mint az amerikai bevándorlásra. Okos budipuculók ,nem vagytok “kiváltságosak” többé.:))

  #185705 Hozzászólás

  Xman

  nem értem ;-)

  Miért mindig itt nyulnak a banánért ?

  #185704 Hozzászólás

  Yman

  2004. junius 1 tol eltorlik az USA vizumot

  Amerika mar atlepett az evolocion a sok ketreces majom mar megtanult ketlabon jarni most mar csak idonkent lognak a fan ha bananert nyulnak.

  #185703 Hozzászólás

  Xman

  zseblámpa ;-)

  Andrásnak igaza van. Elõsször felkell fejlõdni, gazdaságilag, politikailag, szellemileg aztán lehet erröl szó. Az evoluciohoz idõ kell, még azoknak is akik már itt vannak.

  #185702 Hozzászólás

  andras

  Sajnos ugy nez ki marad a vizumkenyszer,

  Tul sok az illegalis itt,marado!!

18 hozzászólás megtekintése - 1-18 / 18
Hozzászólás: USA vizumkenyszer eltorlese a levegoben?
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.