Utazás a világ körül

Kezdőlap utazas.com Fórum Nagyvilág Utazás a világ körül

 • Indította
  Témakör
 • #4204 Hozzászólás

  Lina

  Kedves Utazók!
  Szeretném megtudni, volt-e valaki közületek olyan hosszabb úton (több hónapra, esetleg egy évre gondolok), amikor elindultatok egy hátizsákkal, eltöltöttetek 1-2 hónapot egy országban, aztán irány tovább a nagyvilág.
  Valakitõl hallottam, hogy volt valaki, aki 19 hónapot utazott így a világban, és valahol írt a Fórumon, de nem találom. Ha valaki tudna segíteni, megtalálni Õt, megköszönném!
  Egy éves utat tervezünk ilyen formában, így szívesen venném azok válaszát,akiknek van ilyen tapasztalata, vagy csak véleménye ezzel kapcsolatban.

  Találtunk egy utazási irodát, akik foglalkoznak ilyen típusú utakkal, olyan formában, hogy Neked csak a repülõjegyeket kell megvenned tulajdonképpen. Körülbelül úgy néz ki, hogy tudod, mikor indulsz Londonból Delhibe, aztán megvan a következõ jegyed Delhibõl tovább, csak a repülõutak között eltöltesz két hónapot az adott országban.
  Mivel ilyen módon valamilyen szinten kötve vagy, érdekelne, hogyan lehetne ezt megoldani anélkül, hogy fix repjegyeid lennének? Mennyire költséges megoldás az, hogy például Indiában eltöltesz valamennyi idõt, aztán amikor úgy érzed, ideje továbbmenni, megveszed ott a repülõjegyet? Egyáltalán megoldható ez ilyen formában?

  Hozzászólásaitokat köszönöm
  Lina

10 hozzászólás megtekintése - 1-10 / 10
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #90564 Hozzászólás

  Edelány

  Linának

  Kedves Lina,

  csak így tovább :-)) neki kell vágni az útnak, mint a pásztor az Alkímistában :-) egyébként szerintem jó döntés hosszabb idõt tölteni a távol keleten. Egyrészt teljesen más kultúra, másrészt anyagilag is jobban jössz ki, ami úgy érzem ez esetben nem elhanyagolható. Azért még egy dolgot mondanék Indiával kapcsolatban: az elsõ benyomások ne riasszanak el. Az elsõ napom annak idején Delhiben kimondottan rossz volt, jó fáradtan megérkeztünk, volt vagy 30 fok és 90% páratartalom, rengeteg ember és mocsok és bûz. Akkor megkérdõjeleztem, hogy valóban ide kellett nekem jönni? Aztán az ember belerázódik az egészbe és utólag úgy tekintesz vissza rá, mint életed egyik legnagyobb kalandjára.Thaiföld könnyebben utazható ország, és szintén nagyon könnyû megszeretni:-)
  Szóval sok sikert még egyszer!

  #90563 Hozzászólás

  Lina

  csak úgy

  Bár nem vág a témába, de szeretném megosztani Veletek legújabb élményemet: Paulo Coelho: The Alchemist.

  Bizonyára közületek már sokan olvasták ezt a könyvet, de szívbõl ajánlom mindenkinek, aki még nem tette. Azt hiszem, magyarul is megjelent Az alkimista címmel.
  Számomra meghatározó élményt jelentett…

  Mindenkinek minden jót

  #90562 Hozzászólás

  Lina

  India!!

  Yede-nek: igen, köszönöm, mindkettõt megtaláltam, a blogon van egy link az útleírásra! Mindkettõ szívembõl és szívemhez szólt!!

  Sztranyónak: igen, most már teljesen biztos, hogy kb. 3 hónapot a gyönyörûséges Indiában fogunk tölteni (ha Isten is úgy akarja), és már most tudom, hogy imádni fogom… ahogy említettem, valami azt súgja, oda kell mennem.
  Már megvettem a Rough Guide-t, most azt bújom, így egy kicsit olyan, mintha már most jobban ismerném :)) Persze tudom, ahhoz ott kell lenni és meg kell “élni” ezt a fantasztikus országot!
  Mindenkinek köszi
  Jó utat mindenkinek

  #90561 Hozzászólás

  Sztranyó

  Irány India

  Lina! Egyet értek Edelánnyal, India olyan hatalmas és olyan csodálatos (mocskos, büdös, illatos, imádni való), szánj rá hosszabb idõt. Kétszer jártam kint, Mumbai, Gangesz-völgy, Darjeeling, Kashmir és Jammu, Ladakh, stb, és ha hiszed, ha nem, valaki azt mondaná nekem, induljak holnap, akkor már tegnapelõtt indulnék. Persze, vedd figyelembe: Indiához csupán kétféle módon lehet viszonyulni. Vagy megijedsz tõle, és soha többet nem akarod látni, vagy végzetesen és véglegesen beleszeretsz. Ez utóbbit kívánom neked. Sztranyó

  #90560 Hozzászólás

  yede

  ahogyérzed

  Az http://www.ahogyerzed.hu ,egy pozitiv bolg ,valojában az útleirás a http://www.396nap.ahogyerzed.hu/ oldalon van .
  Mindkettõ nagyon szuper !

  Üdv.

  #90559 Hozzászólás

  Lina

  Edelánynak

  Sajnos nekem még nem volt szerencsém Indiában járni, de valami azt súgja, hogy oda kell mennem, valami miatt nagyon vonz…
  Mivel az út végére szeretnénk “betenni” Los Angelest és New York-ot, de a költségek miatt nem szeretnénk ott “túl sok” idõt eltölteni, (engem valami miatt nem húz a szívem Amerikába) ezért inkább Indiában, Thaiföldön töltenénk el kb 3-3 hónapot.
  Persze hozzászólásod csak megerõsített abban, hogy menni kell, méghozzá elõször Indiába :))

  Ezek még csak tervek, de ahhoz, hogy valósággá váljon még nagyon sokat kell dolgoznunk és terveznünk :((

  A http://www.ahogyerzed.hu weboldalat mindenkinek ajánlom, fantasztikusan jó olvasmány, és rengeteg hasznos infót tartalmaz!!

  Mindenkinek jó utazást és tervezgetést!!

  #90558 Hozzászólás

  Edelány

  pl. India

  Kedves Lina,

  most hiretelen csak a felhozott példádhoz szeretnék egy megjegyzést tenni, sajnos nekem India elég érzékeny terület, kb. 8 évvel ezelõtt volt szerencsém ott egy hónapot utazgatással eltölteni, és azóta is vágyom vissza… (de persze mivel nagy a világ mindig azzal bíztatom magam, hogy ha majd már mindent láttam, vissza lehet menni…) szóval az indiai kontinens olyan hatalmas, ott annyi látnivaló van, annyi érdekes dolog, hogy nekünk annak idején 1 hónap csak az északi részekre volt elég…persze attól is függ, hogy mit akarsz a programba beletenni..egyébként nagyon irigyellek, hogy egy ilyen vállalkozást egyáltalán tervezni is tudsz :-)) sok sikert hozzá!

  #90557 Hozzászólás

  Lina

  köszönöm

  köszönöm a válaszokat, a weboldalt mindjárt meg is nézem!!

  Gyuszinak: bizonyára félreértettél, én nem arra vagyok kíváncsi, hogy milyen gyorsan lehet “körbejárni” a Földet, sokkal inkább arra törekszem, hogy a világ különbözõ pontjain eltöltsek több-kevesebb idõt, s kicsit jobban megismerjem a világot.
  Nem kifejezetten “körbe” akarok menni, mint Willy Fog :)

  #90556 Hozzászólás

  István

  Kb. 1 évig ment a világ körül, és még most is megy (néha), a honlapjának cime: http://www.ahogyerzed.hu
  Ir egy nagyon részletes utinaplót, és rengeteg fotó van!
  Mindez nagyon rendezetten!
  SZERINTEM FANTASZTIKUS!

  A.

  #90555 Hozzászólás

  Gyuszi

  Mát leírtam egyszer

  80 nap az egész…

10 hozzászólás megtekintése - 1-10 / 10
Hozzászólás: Utazás a világ körül
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.