utazas belfoldon

Kezdőlap utazas.com Fórum Észak-Amerika utazas belfoldon

 • Indította
  Témakör
 • #17260 Hozzászólás

  krisz18
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Floridaba szeretnenk utazni , de sajnos mindennemu papirunk mar ervenyet vesztette. Rizikos-e repulovel utazni, az emigracios ellenorzesre gondolok visszafele(miami-new york)
  Segitsegeteket, tapasztalataitokat elore is koszonom

4 hozzászólás megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #174114 Hozzászólás

  hihi ;-)

  Maga Tom Ridge mondta hogy CapsII-halott. A listát persze a komcsik is használták. Mikor valaki megérkezett azt mondták neki hogy mehet vissza, mert kivan tiltva. Ezért nem is voltam rájuk soha kiváncsi. Ma pedig csak azért, nehogy ott valaki szamarat az utcán kipofozzak itt a forumrol.

  http://www.epic.org/privacy/airtravel/profiling.html

  Tom Ridge Says CAPPS II is Dead. It has been reported that Department of Homeland Security Secretary Tom Ridge has said the controversial second generation Computer Assisted Passenger Prescreening System, more commonly known as CAPPS II, has been scrapped. David Stone, acting administrator of the Transportation Security Administration, indicated earlier this week that the agency would not move forward with CAPPS II as originally envisioned. Stone acknowledged that CAPPS II’s intrusion upon personal privacy contributed to the decision to reconsider the program. (July 14, 2004)

  #174113 Hozzászólás

  zseblámpa ;-)

  Ezzel rengeteget foglalkoztak az USA-ban már biróságon is évek óta. Nem lehet rendeleteket hozni annélkül hogy azt mi ne tudjuk. Használtak egy listát a szürésre. Volt hogy olyanok is listára kerültek akiknek nem szabadott volna rajt lenni. Igy aztán magyarázható hogy volt akit kiutasitottak mihelyt megérkezett és vita nem volt. Minden infot. az utasokrol közvetitettek hatóságoknak. Itt belföldi járatokrol van most szó. A listát ma is használják szürésre de a nagyobbik tervet nem. Ez volt hogy minden infot megosztanak és cserélnek egymásközt az utasokrol.

  Who’s Watching the Watch Lists? Mar. 25, 2003 PT

  http://www.wired.com/news/business/0,1367,58191,00.html

  Overview

  http://www.epic.org/privacy/airtravel/profiling.html

  The second-generation Computer Assisted Passenger Pre-Screening System (CAPPS-II) proposes to sort all airline passengers into different categories by assigning a risk assessment “score” to each passenger: green for minimal, yellow to spark heightened security procedures, and red for those judged to pose an acute danger, who would be referred to law enforcement for possible arrest. At the core of CAPPS is the idea to focus scrutiny on the “high-risk” passengers while simultaneously reducing the hassle factor for “low-risk” travelers.

  #174112 Hozzászólás

  sa

  yes

  Oda utazol belfoldon, ahova akarsz lejart papirokkal.
  Senkit nem fog erdekelni a repteren, hogy te milyen statusba vagy. Jo utat!

  #174111 Hozzászólás

  hmm…

  Az utas listát átadják a biztonsági szervezetnek és a bünözõ körözötteket pedig kiszürik. Maga az illegális tartozkodás az nem szerepel mint bün. Ezért rendõrség nem is foglalkozik külön vele. Ilyesmivel a belföldi utazáson nem foglalkoznak. Ezzel itt foglalkoznak.

  http://www.ice.gov/graphics/

4 hozzászólás megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: utazas belfoldon
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.