Utazás busztetõn

Kezdőlap utazas.com Fórum Távol-Kelet Ázsia Utazás busztetõn

 • Indította
  Témakör
 • #42594 Hozzászólás

  vandor

  Utazott már valaki autóbusz vagy bármilyen más jármû- akár vonat- tetején? Az Lp Peruról szóló filmjében láttam annakidején. Jó mókának tûnik!
  Hol lehet ezt megtenni Ázsiában – vagy akárhol? Mire kell figyelni?

  Köszi

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 39
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #404380 Hozzászólás

  Guriga

  Nem a nyolckerben, hanem …

  …Agrában készült, ahol éppen az indiai kormánypárt tartott gyûlést. Ebbõl az alkalomból minden helyinek ingyen volt a bejárás. Õk pedig szeretnek fényképezkedni a külföldiekkel.
  Nem túlzok, több mint 50 ismeretlennel kellett lefényképezkednem külön-külön, köztük a képen látható szimpatikus srácokkal. Bosszúból én is lefényképeztem õket. ;-)

  #404379 Hozzászólás

  Józsi

  Monknak

  Az éhbér neked való. Sõt, még túl lennél vele fizetve.

  #404378 Hozzászólás

  Monk

  Józsi

  Elmégy te oda ahova én gondolom…
  Ázsiában nem jártam de az Üllõin igen, és nem érzem magam csõcseléknek.
  Dolgozz te is éhbérért és majd te is rájössz talán a többiek is emberek.

  #404377 Hozzászólás

  hoe

  Guriga!

  Bár szorosan nem kapcsolódik a topichoz, de a http://kep.tar.hu/guriga/midsize/pic637361.jpg
  kép díjnyertes, írd meg lsz. hogy csináltad!
  Hoe

  #404376 Hozzászólás

  Léna

  Guriga!

  De azért látom,megmaradtál. :))))

  #404375 Hozzászólás

  Guriga

  Indiában…

  … feküdtünk a busz tetején. Picit fostunk a faágaktól, ezért nagyjából végig fekve maradtunk. Bõröndökbe kapaszkodtunk. Tiszta retek lett a hátam.

  http://kep.tar.hu/guriga/midsize/pic637365.jpg

  #404374 Hozzászólás

  Panda

  nekem az fontos, hogy…

  ok,ez igy mar vilagos:) En utazas kozben harom “kategoriat” szoktam figyelni: a helyet(taj), a kulturat(emberi alkotasokat, evest, zenet, stb), es az emberket. A Megsimeres szerintem is nagyon korlatos, egyreszt nagyon sok ido kell hozza, masreszt olyan kulturalis-tradicionalis korlatokat kell hozza atlepni, aminek eszrevetele nagyon nagy figyelmet es szerencset igenyel. Remelem, hogy eljutsz olyan orszagba, ahol azzal is talalkozol, hogy az emberek (pozitiv iranyban) Masok, egyszeruen ufo leszel koztuk! Akkor talan megerted azt is, hogy a kenyelem neha hatrabb csuszik a preferencia listan…BOCS, tan tulsagosan is oftopic voltam. Kalandra vagy busztetore fel!:)

  #404373 Hozzászólás

  Józsi

  Pandának

  Én nem az embereket, országokat akarom megismerni, ezt szerintem nem is lehet, Magyarország megismeréséhez kevés egy élet pedig ez csak egy kis ország. Hanem jól akarom érezni magam, bárhol is vagyok. És én nem tudom jól érezni magam ilyen alakok között.

  #404372 Hozzászólás

  Panda

  ide is, oda is

  Józsi, igen, ratapintottal a lenyegre! szerintem ha Mo-t akarod megismerni, akkor a 4-6-os villamos hozzatartozik csucsidoben, ahogyan az aluljaro-arusok is. Es abban is igazad van, hogy ehhez kell valamennyi kalandvagy es tolerancia a latszolagos “kosz es csocselek” irant. Dehat, ezek IS vagyunk! En minden nap a Bankcenter kornyeken ebedelek, es ugy gondolom nagyon torz kepet kapna az a latogato, aki csak ezekben az utcakban es a Halaszbastyan nezne korul.
  ui: 1.epp a Pub az, ami mindenhol ugyanolyan, viszont a Kifozde helyi. 2.nekem Szingapur is nagyon tetszett, mert az is unikum!

  #404371 Hozzászólás

  Józsi

  Csõcselék

  A csõcseléket mindenhol ugyanúgy kerülöm el. Többek között úgy, hogy nem utazom busz tetején.

  #404370 Hozzászólás

  Akkor

  egy kérés

  Józsi, ha netán mégis jártál ázsiában, írd le kérlek, hogy merre és hogy csináltad?
  Hogyan kerülöd el a “csõcseléket” Egyiptomban, pakisztánban, szíriában, indiában, nepálban, iránban?

  Nekem ezeken a helyeken nem sikerült. /Szerencsére/

  Persze lehet, hogy neked ázsia, Singapur?
  Nekem kicsit idegen volt, de neked tetszene.

  #404369 Hozzászólás

  Akkor

  Józsi

  jártál valaha ázsiában vagy vagy láttál már valami természetfilmet, esetleg fényképet?

  Szerintem soha nem tetted ki a lábad európából, különben nem írtál volna ilyen ökörséget.

  Ha meg jártál, akkor meg biztos golyóálló pápamobillal. Ez esetben érthetõ a tudatlanságod.

  Ha meg nem így voltál, akkor meg szégyelned kéne magad, hogy az égvilágon semmit nem jegyeztél meg, nem tapasztaltál.
  De akkor ne akarj utazni, he hozz szégyent az igazi utazóra, hanem inkább vegyél ki a szabadságod alatt valami jó kis videófilmet.

  #404368 Hozzászólás

  Józsi

  Pandának és Akkornak

  Ha ti Budapestre jöttök, mint turisták akkor a következõ programokat javaslom nektek. Hasonló szintûek, mint a busztetõn való utazás. Utazás a 4-es vagy 6-os villamoson persze akkor, amikor a legnagyobb meleg és tömeg van. Leszállás az Üllõi útnál és 1 órás nézelõdés az alujáróban, persze akkor, amikor a legtöbb és leghangosabb árus van ott. Tovább a Boráros térig a villamossal. Itt társalgás a téren pihengetõ csövesekkel. Innen az 54-es busszal utazzatok tovább, persze akkor, amikor minél több olyan alak van a jármûvön, akiknek illata hoszantartó emlék lesz számotokra. Leszállás a Dzsumbujnál majd a lakótelep megtekintése következik. Ez a rövid program nektek minden bizonnyal nagyon fog tetszeni. Olyan szintû élmény lesz számotokra, mint a busztetõn való utazás. Megismehetitek Budapest lakosságát. Vannak bevándorlók és õslakosok is. Velük érintkezve ismerhetitek meg Budapestet

  #404367 Hozzászólás

  Panda

  ki a micsoda?

  JozsiKedves! Granulalunk! Teljes indukcioval most mar bebizonyitottad, hogy igen, meg a turistak kozott is van csocselek! Es apropo, ha azon a kornyeken jarsz, legyszi mutasd meg nekik, hogy te nem a paria busz-teton-utazok kasztjaba szulettel, ugy biztos konnyebb lesz brahmanakkal ismerkedni! :)

  #404366 Hozzászólás

  Józsi

  Akkornak

  Az õslakók mellett úgy látom, hogy turisták is utazanak a busztetõn arrafelé.
  Én sok emberrel (õslakók) levelezek Ázsiából, hamarosan meglátogatom õket, de õk nem írtak busztetõn való utazásról, pedig szeretnek kirándulni. Más közlekedési eszközöket használnak.
  Ha neked a csõcselék jelenti az országot és velük akarsz érintkezni …
  Én egyáltalán nem viszolygok senkitõl, de nem vagyok kiváncsi a csõcselékre.
  Egyáltalán nem vagyok sznob.

  #404365 Hozzászólás

  Akkor

  én sem értem.

  Ha jártál valaha ázsiában, tudod, hogy azok az a emberek akik ott a tetõn, a vonaton, vagy bárhol utaznak, azok az ottani õslakosság. Ha valaki õket csõcseléknek tartja, az ne menjen oda. Velük érintkezve érti meg az utazó az országot. Persze van olyan, hogy az ember viszolyogva az ott élõktõl, lépdel a piramisok között, de én európaiként, magyarként szégyellem az ilyen honfitársam, vagy nyugati országból odaszédült sznob utazótársam.

  #404364 Hozzászólás

  Józsi

  Akkornak

  Ezt nem értem. Lehet, hogy te csak a csõcselékkel érintkezel utazásaid során? Én nem.

  #404363 Hozzászólás

  Garbo

  Nepal, India

  Akkor javasolt, ha a busz belulrol szardiniasdobozra hasonlit. Bar ilyenkor a teton is sokan lehetnek, lehet, hogy paran a labadon fognak fekudni. Erdemes elfekudni, megelozve a belogo fak es az uton keresztbe atmeno villanyvezetekekkel valo talalkozast. Keress valami kapaszkodot (en volt hogy osszetekert gumitomloben voltam, vagy a tetohoz kotozott borond fogantyujaba kapaszkodtam). Nagyobb sebesseg eseten este hideg lehet, viszont szepek a csillagok :) Kulon hangulatos, ha meg zene is szol a buszbol.

  #404362 Hozzászólás

  Józsi

  Mondd !

  Végül is mi a f.sz közöd van hozzá ?!

  #404361 Hozzászólás

  akkor

  Akkor

  akkor minek mész oda???

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 39
Hozzászólás: Utazás busztetõn
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.