Utazás Indiába

Kezdőlap utazas.com Fórum Távol-Kelet Ázsia Utazás Indiába

 • Ennek a témakörnek tartalma 65 hozzászólás, 4 résztvevő. Utolsó frissítés:  InDia 12 éve telt el.
 • Indította
  Témakör
 • #42596 Hozzászólás

  Csicsmán Sándor
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Üdv mindenkinek.Idegenvezetõ vagyok, nemrégiben jöttem meg Indiából. Elvarázsolt az ország, és úgy döntöttem hamarosan visszamegyek. Nagyon jóba lettem az ottani hindu idegenvezetõvel, aki összeállított egy 15 ill 12 napos programot júniusra, rendkívül kedvezõ feltételekkel, nagyon olcsó áron. Természetesen június = off season; nagyon meleg várható. Rajasthanban töltjük a legtöbb idõt, esõtõl nem igazán kell tartani. Akit érdekelne a program,az érdeklõdhet nálam: csicsi@fibermail.hu

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 65
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #404566 Hozzászólás

  InDia

  Katának

  Igeeeeeeeeen :)
  Egyedül megyek.

  Tanulni fogok Bombay-ben egy klinikán ayurvédás masszázst, mert itthon gyógymasszõr vagyok.
  Aztán másfél hónap pihi :))

  Nagyon izgultam emiatt a hülye biztosítás miatt, de azt mondták sokan, hogy nem hallottak ilyenrõl..

  #404565 Hozzászólás

  Báron Katalin
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Ki jönne Puttaparthiba Augusztusban?

  Ahogy olvasom a hozzászólásokat, kicsit elbátortalanodtam. De mindegy, lesz ami lesz, megkérdezem: ki jönne Puttaparthiba augusztusban? Tudom: monszun meleg meg minden ezzel járó szenvedés de mégis, VAN VALAKI aki csatlakozna?
  Már vagyunk egy páran….Kata Makóról

  #404564 Hozzászólás

  Kata

  InDia

  nagyon irigyellek! Egyedül mész? Merrefele? Van már konkrét utiterv? Majd azért adj életjelet magadról. :)
  Nekem nem mondták ezt a biztosításos dolgot. De ajánlom a dombornyomásos bankkártyát, 5 munkanapon belül megvan, úgyhogy siess! Megéri, mert csak pár ezer forint.

  #404563 Hozzászólás

  InDia

  utasbiztosítás

  Sziasztok!
  Nyitottam már egy fórumot, de hátha itt nagyobb eséllyel válaszol valaki.

  Szóval, jövõ héten utaznék Indiába, fél évre.
  Tegnap voltam vízumot intézni, minden rendben ment, kifizettem, kaptam csekket, holnap mehetek érte. CSAK!
  A hölgy kért tõlem utasbiztosítást. Kell ez? erre ugye nem kötelezhetnek?
  Mert 24 hétre megyek és egy ilyen biztosítás napi 4-500 ft. Tehát akkor ez nekem 24*7*400-500 ft. Ez durva lenne!

  Kérlek, ha valaki volt mostanában vízumot intézni, vagy tudja, írja meg ,hogy mi ez azegész most!

  Kösziiii!

  #404562 Hozzászólás

  Útitársat keresünk Indiába

  Szívesen küldök teljes tervet!

  #404561 Hozzászólás

  Útitársat keresünk Indiába

  Október 6.-31 közötti indiai körutazáshoz keresek

  még 1 (harminc körüli) embert. Az útiterv kialakult,

  öten már vagyunk. Keresünk egy útitársat. Mindegy, hogy

  fiú vagy lány, legyen utazási és némi túra tapasztalata.

  Nem utazási iroda. Költség kb. 150.000 repülõjegy

  + 30.000 egy belsõ repülõjárat + 200-250 000 Ft.

  1 hét Himalaya – nem hegy mászás csak túra gyönyörû helyeken

  – 2 hét Közép-India, Arany háromszög, Khajuraho, Benares.

  1 hét Rajastan + 2-3 nap tengerpart. Egyszer már megtettem az ut egy részét,

  pontos terveim vannak. Szállás nem ötcsillagos szállodában.

  Igazi kaland, valódi India.

  jelentkezés május végéig.

  turcsantamas@freemail.hu

  #404560 Hozzászólás

  sonero

  wick

  Szia, ide írhatsz emailt: chandhotels@yahoo.com, én egy Raman Behal nevû faszival leveleztem le az egészet. Megadod az útitervedet, arra adnak egy árajánlatot, sírsz nekik, hogy máshol olcsóbb, aztán engednek belõle még valamit. Tisztázz minden részletet, hogy mi van benne az árban és mi nem (pl belépõk nem). A végén megadnak egy site-ot, ahol 100 dolcsi elõleget fizetsz kártyával, nem volt semmi gond, és várnak kint a reptéren. A web site-juk http://www.chandhotels.com. Mi Delhiben a Yuvraj hotelben laktunk (a honlapjukon meg tudod nézni), 3 csillagos, semmi extra, de teljesen rendben, tévével, jó fürdõszobával, olcsó internettel. Bár a transzport benne van az árban, a sofõrnek (is) azért érdemes jattot adni, mert eléggé éhbérért dolgoznak. Mi a Delhin kívüli hat napért adtunk még neki 50 dolcsit, elégedett volt vele, de mi is õvele. Egyébként más irodákkal is leveleztem, de ezek adták a legjobb ajánlatot. Persze a helyszínen biztos olcsóbb is lehetett volna, de nekünk jó volt így kényelmesen, elõre leszervezve.

  #404559 Hozzászólás

  meba

  jesse

  Na,valami alakul utazasugyileg?

  #404558 Hozzászólás

  Sztranyó

  kzebrának

  Ha rövid az idõd, akkor H.P. államot ajánlom. Nézz utána: Pathankot, Dharmasala, Manali. Ez utóbbi fölkapott üdülõhely. Dharmasala -> XIV. Dalai Láma Õszentsége
  Pathankot: nem tudom, nem jártam ott.
  Ha Delhibe érkezel, eredj az Ajay Guest House-ba (Pahar Ganj, Main Bazar). Prepaid taxival kb. 200 Rs-ért tudsz eljutni. Ott meg tudod szervezni magadnak az utat.
  Kashmir&Jammu. Az Old Delhi Railway Station-rõl indul a vonat este Jammuba, másnap reggel ér oda. Számíts az Indiai Hadsereg rengeteg katonájára. Onnan iránytaxival tudsz tovább menni Srinagarba. Az egész (Delhi-Sri.) kb. 24 órás út. Persze, repülni is lehet, ha van rá pénzed. Csodaszép hely, de néha robbantanak. Hol szállót, hol piacot. Gondold végig. Hali.

  #404557 Hozzászólás

  kzebra

  E-India

  Sziasztok. Az eszak indiai turamat tervezgetem tovabbra is. A himachal pradeshi reszt v. a Jammu&kashmiri regiot neztem ki, hogy erdekes lehetne. Sajnos a kettore egyutt nem lesz ido. A ketto kozul melyikre volna erdemesebb koncentralni? Ugy nezem az elso konnyebben megkozelitheto, de szempont meg, hogy foldrajzi es kulturalis szempontbol is erdekes legyen.1-2 baratsagos,nem tulnepesedett es nem szennyezett kisvarost tudtok ajanlani,aminek a kornyeket erdemes lenne bejarni s ott turazgatni? Koszi az otleteket elore is.

  #404556 Hozzászólás

  Sztranyó

  Elfelejtettem

  írni, hogy ha más is érdekel, nyugodtan írj erre a címra:
  sztranyo@citromail.hu
  Íráshibákat ejtettem, kijavítva: tranzitból, Vaccination.
  Hali.

  #404555 Hozzászólás

  Sztranyó

  InDia

  A 15 kg valóság, mikor kijöttem a tarnzitbó, a nejemnek nem az volt az elsõ szava, hogy: “De jó, hogy megjöttél!”, hanem az, hogy: “Jézus, Béla, úgy nézel ki, mint egy szárított denevér!”

  Nem tv-zek, részben saját magamnak készítettem a videókat, részben öt, magyarországi iskolának, amelyek Kõrösi nevét viselik. Az õ közös emléktáblájukat vittem ki Zanglába, ahol Kõrösi megkezdte tibeti tanulmányait.

  Oltásokról. Elõvettem a Sárga Könyvemet (International Certificate of Vaccinattion) és megpróbálom kisillabizálni belõle, miket kaptam. VAQTA(hepatitis), TYPHIM VI(tifusz), MENCEVAX(?), OPV SABIN(bénulás), DUKORÁL(kolera). Június 16-án kaptam be ezeket, és 23-án indultam. A kolera elleni védõoltás nem injekció, hanem innivaló. Borzasztó íze van, egy adagot itthon (16-án) kellett meginnom, a másodikat egy héttel az érkezésem után. Malária ellen Lariamot vettem (írtak föl), hülye fejjel kiváltottam, de kellemetlen mellékhatásai (depresszió, pánik-érzés) miatt sürgõsen abba is hagytam. Ez egyébként rajta van a tájékoztatóján is. Egyébként egy fia szúnyoggal nem találkoztam, pedig jártam maláriás vidéken is, Calcuttától északra. Nem mindenkinél jönnek elõ ezek a dolgok, pl. 2000-ben nem volt semmi bajom tõle, így akkor becsületesen szedtem, hazaérkezésem után is két alkalommal. Ezt heti egy tablettaként írják föl. Az íze ennek is rettenetes, az epe hozzá képest nádcukor. Nem célszerûtlen ezeket a védõoltásokat beadatni, de elég húzós az áruk. Emlékezetem szerint 30valahány ezret fizettem. Beszéltem kint egy cseh sráccal, terkkingelt, õ pl. semmilyen oltást nem vett. Még valami. Magam is monszunban voltam kint 2 éve (jún.23-aug.7), bolhákkal találkoztam (Kajuraho, Guest House), szúnyoggal, mondom, nem. Döntsd el, valóban szükséged van-e ezekre! Ha legközelebb megyek, bizony, nem adok ki ennyi pénzt oltásokra. Ez majdnem 150$, több, mint egy heti kint tartózkodás szállással, kajával, utazással együtt. Gondolj bele: + egy hét! Nem mindegy.
  Hová szándékszol menni, mennyi idõre? Hali.

  #404554 Hozzászólás

  InDia

  Sztranyónak

  Szép út :)
  15 kg? ejjj :)))

  Videókat készítettél?tv-zel?

  Lenne egy kérdésem, oltásokat mennyire az utazás elõtt kell beadatni? Legutóbb, mikor voltam ugyanis nem volt egy oltásom sem…de most hosszú idõre megyek és ráadásul monszunban :)ja és hogy milyen oltások kellenek, vagy inkább ajánlottak?

  #404553 Hozzászólás

  Sztranyó

  InDiának

  Bocs, eléggé elfoglalt voltam az utóbbi napokban, csak most néztem meg ezt a topicot.
  Elsõ körben(idõrendben írom): Delhi-Calcutta-Darjeeling-Varanasi-Agra-Jaipur-Mumbai
  Másodjára: Delhi-Calcutta-Darjeeling-Varanasi(videókat kellett készítenem ezeken a helyeke, azért mentem vissza)-Kajuraho-Agra-Delhi; Jammu-Srinagar-Kargil-Padum-Zangla-Kargil-Leh-Manali-Delhi
  Az elsõ utam 4, a második 6 hetes volt.
  Az északi (Jammu&Kashmir) fantasztikus és kutya fárasztó volt. Kb. 15 kilót leadtam, de megérte. Ha most lenne pénzem, azonnal újra indulnék. Sztranyó

  #404552 Hozzászólás

  wick

  Soneronak

  Szia Sonero!
  Tudnál adni valamiféle útmutatót, hogy hogyan valósítottad meg az utadat ilyen olcsón? Hová lehet fordulni, hogy kell a szervezést elindítani?
  Köszi

  #404551 Hozzászólás

  jesse

  meba

  ez ám az információ:)) köszi. szóval stockholm tényleg jó. a múltkor olvastam egy olasz csaj leírását róla. õ egy hetet volt és nagyon jó beszámolót írt tele hasznos infóval, árakkal meg minden. az egésznek az volt a lényege, hogy stockholm baromi jó hely.megnézem a címeket, van egyébként egy kevés szóval svédül könyvem:) egy idõben kacérkodtam ezzel a nyelvvel. majd abból szótározok.

  #404550 Hozzászólás

  Csicsmán Sándor
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Válsz Vámbery

  Több mint 10 éve viszek csoportokat mindenfelé a világban. nagyon hálásak azért mert “mankó” vagyok a számukra. Rengeteg a fiatal, akik boldogok, mer pontosan ezzel a “vezetéssel”, “mankóval” tudnak résztvenni a un. helyi életben. Mindenkinek más az igénye, más az elvárása, a lehetõségei.

  #404549 Hozzászólás

  Vinnie Jones

  Perttalan vita

  Nem érdemes vitázni arról,hogy az idegenvezetéses túra drága avagy sem…több féle utazó van, többféle igényekkel és lehetõségekkel, akinek megéri az kifizeti akinek nem az nem! Szerintem itt ezen az oldalon (utazas.com) is lehet látni és tapasztalni, hogy mennyi buta ember van…azok ilyen mankó nélkûl képesek megcsúszni bárhol a világban, viszont ettõl függetlenûl õk is szeretnének világot látni…akkor tudomásúl kell venni, hogy nekik emiatt többe kerûl a túra… mostanába szinte minden 10-14 napban felkerûl egy egy új topik, ami “hátizsákos styleban” szervezõdik, de ott leragad a szervezõdés: “jaaaaaj hány tangát kell vinnem?…” aki nem képes visszaolvasni, vagy a keresõt használni, hogy a millióegyszer már kivesézett témákra ráláthasson, azok hányszór fognak megcsúszni kinn?

  #404548 Hozzászólás

  meba

  re:jesse

  Az aprilis 10-töl kezdödö het,majdnem vegig szabad itt,ezert,husvet elött mar nagyon sok 1hetes ut elkelt.Tizedike utan mar nemigen lesz exotikus ut,kezdödik a nyari szezon,charterek millio görög szigetre,es del europai orszagokba,szigetekre.Gondolom tudod,Indiaba vizum kell,tehat ha valamit tervezel,talan jobb otthon intezni,mert itt 800 korona,ami 20 rugó,es kb egy het alatt van kesz…
  merbal@freemail.hu

  #404547 Hozzászólás

  Vámbery

  csicsi és üzleti vállakozása

  Idegenvezetõvel utazni Indiába, mankoval járni. Igy is lehet, de nehéz. Sokba kerül és nincs RÉSZVÉTEL az ottani életben.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 65
Hozzászólás: Utazás Indiába
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.