utazás kutyával

Kezdőlap utazas.com Fórum Nagyvilág utazás kutyával

 • Indította
  Témakör
 • #4159 Hozzászólás

  szg

  Sziasztok
  Ti utaztatok már kutyával?
  kocsival, repülõvel, stb?
  akinek van valami hozzáfûznivalója, tegye meg

  köszi

6 hozzászólás megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #90184 Hozzászólás

  Melinda

  Kellettek a papirok

  Horvátországba már többször vittük a kiskutyánkat.A fõállatorvos állitott ki egy többnyelvû igazolást, hogy a Fickó kutya egészséges, meg hogy be van oltva. 800Ft-ba került a papir. Utazás elótt 1-2 nappal kellett vinni a kutyát a dokihoz, az igazolásra pedig több nyelven rá volt irva, hogy 6 napig érvényes. A visszautazásnál nem számit az érvényesség. Letenyénél szoktunk átmenni, a magyar meg a horvát fickók is kérték a Fickó igazolását, sõt még az oltási könyvét is. Ez Fickónak nem szokott tetszeni és ezt hangos csaholással közli is.

  #90183 Hozzászólás

  TZoli

  Senkit sem érdekeltek a kutya papírjai, pedig voltak.

  Felpakoltam a teljes családot, önellátásos síelés, Ausztria. Még anyu is jött fõzni, nem lehetett a kutyát otthol hagyni, mert nem volt kire. Nagykövetség azt mondta, legyen egy nemzetközi oltási igazolása és o.k. Állatdoki, ahol az oltásokat kapta, ingyen és bérmentve kitöltött egy nyomtatványt amit aláírt, pecsételt és 1 hónapig érvényes volt. Aztán mentünk. Kutyát a határõr megsimogatta, papír nem érdekelte. Befelé ugyanúgy.

  #90182 Hozzászólás

  igen

  kocsival és repülõvel igen

  hajóval is, de kutyával nem. Hova ültél rajta? Nem rázott?

  #90181 Hozzászólás

  Sajo

  Meg 10 eves koromban…

  …szuleimmel es a nemet juhasz kutyankkal voltunk egy 30 napos europai koruton (ausztria-olaszorszag-franciaorszag-andora-nemetorszag) lakokocsival.

  A kutya velem utazott a skoda 120 hatso ulesen (hogy kenyelmesebben elferjen, a hutotaska egy pokroccal letakarva a labresz helyen volt elotte es igy egesz kenyelmessen elfert).

  Amugy szerintem nagyon elvezte az utat…az ut utan elete vegeig allandoan autozni akart. Nekunk sem okozott gondot, varosnezni gyakran jott velunk, ha meg nem, akkor a kempingben hagytuk…arra kellett ilyenkor vigyazni, hogy arnyekos helye es vize legyen.

  Sajo’

  #90180 Hozzászólás

  András

  egy kis tapasztalat

  Sok-sok éve többször jártunk a kutyámmal a Horvát temgerparton. Az állatorvostól kaptunk hozzá papírt, az autózást bírta, a kempingekben is szabadott lennie, tehát semmi gond! Egy Olaszországban tartott hippi-találkozón volt egy német csaj egy dándoggal, stoppal jöttek Hamburgból Monte Maggiore-ig, két nap alatt. Repülõrõl nem tudok.

  #90179 Hozzászólás

  tanacs

  kerdezz utana,

  gondolom a minimum hogy az oltasi papirokbol legyen egy hiteles forditasod, de fel fullel hallottam mar valami haziallat-utlevelrol is, amit az eu-ban akarnak bevezetni…

6 hozzászólás megtekintése - 1-6 / 6
Hozzászólás: utazás kutyával
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.