Utazasi check vagy mas

Kezdőlap utazas.com Fórum Nagyvilág Utazasi check vagy mas

 • Indította
  Témakör
 • #4055 Hozzászólás

  Tarci

  Ki mit ajanl: az utazasi checkkel mindig problema van hogy hol lehet bevaltani. En nem tartom olyan jonak mint sokan gondoljak. De meg tudtok gyozni esetleg az ellenkezojerol.

7 hozzászólás megtekintése - 1-7 / 7
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #89010 Hozzászólás

  gagarin

  csekk azért jó ha van…

  Nekem példul ellopták az egész szütyõmet pénzestül iratostul Indiában :((( elég f*sz voltam. Hát, ekkor jól jött volna egy utazási csekk, mert
  a) bejelentem, hogy ellopták, és szimplán kicserélik, visszakapom a pénzem (jól jött volna akkor…)
  b) ha pedig mondjuk bejelented, hogy ellopják (pedig nem is) akkor is el tudod adni az állítólag ellopott csekkeket valami neppernek úgy 20-25%-on. Hogy õ abból hogy csinál pénzt… biztos a helyi amex-nél van haverja, de téged ez már annyira nem érint… :)

  #89009 Hozzászólás

  Levente

  Visa / Euro kartya

  Meg csak annyit a kartyahoz, hogy az Amerikan Express-t bevalthatsz helyi_1/dollar arfolyamon, helyszinen meg vissza, max kis kulonbseggel dollar/helyi_2, mig a VISA-val minden penzfelvetelem egy csomo penzbe kerult… Egyik ismerosom feltette a kartyajat, ezert vegig a bakancsaban hordta, igaz nem loptak el, de a magnes csik is lekopott rola! :-)

  #89008 Hozzászólás

  Lang Xing

  Bottal üssed a nyomát!

  Ez csak úgy igaz, hogy ahol a kártyát elfogadják, ott a csekket is, meg vice versa. Ahol viszont valamelyiket nem, ott rendszerint a másikkal sem tudnak mit kezdeni. Az elvesztéssel kapcsolatban meg annyit, hogy mire az ember rádöbben, hogy elhagyta vagy ellopták tõle a fizetõeszközét, addigra a becsületes megtaláló már megbecstelenedett. A készpénzzel persze ugyanez a helyzet, viszont legalább utólag nincsen vele herce-hurca (letiltás, pótlás).

  #89007 Hozzászólás

  SzPP

  Utazasi csekk + keszpenz mindenutt jo …

  Az én tapasztalatom az, hogy a kettõ kombinációjával mindenhova el lehet menni. Ha a csekket elveszíti az ember, és utána azonnal letíltatja, akkor nem veszít semmit.

  #89006 Hozzászólás

  Lang Xing

  Hová mégy?

  A kérdés azért nem jó, mert kizárólag az számít, hogy hová szeretnél utazni. Van, ahol mindegy, milyen a fizetõeszközöd, másutt pedig csak a kápé minõsül lóvénak. A kártya és a csekk között annyi a különbség, hogy ha ellopják, az elõbbivel leszívhatják az összes pénzedet, az utóbbival meg csak annyit veszítesz, amennyit éppen ér(t). Ráadásul viszonylag gyorsan pótolható, akár a helyszínen is. Ázsiában viszont sok helyen egyikkel sem tudnak mit kezdeni, autómatáról pedig ne is álmodj. Bugyiba kell bevarrni a cash-t, azzal baj nem lehet.

  #89005 Hozzászólás

  János

  kártya

  En tavaly N.Y-bol mentem Venezuelába, és mivel tartottam a kártyahasználatátol elozoleg Amarican Express utazási csekkeket vettem egy bankban, n.y-ban, kártyárol (Visa), ingyen. Veezuelaban nem volt problema a kártyat hasznalni, de a csekkeket is mindenutt elfogadtak. Nekem nyugati eredetu kartyam van, de hallottam olyat akinek a magyar OTP kartyaja nem mukodott, vagy spanyolrol, akié Budapesten nem volt használhato. (pedig pénz volt rajta!)
  Afrikai gyakorlatom nincs, de nehany baratom evek ota Tanzaniaban, most pedig Mozambik-ban dolgoznak, meg fogom kerdezni oket E-mail-en.

  #89004 Hozzászólás

  anonym

  a plasztik sem mindenhol mukodik!

  Afrikai orszagokban legalabbis problemaink voltak, nem nagyon elterjedt meg az ATM, vagy ha nagy nehezen talalsz egy helyet akkor legalabb 20-30%-ot bux az arfolyamukon.
  Az utazasi csekkel valo tapasztalataitok engem is erdekelnek.

7 hozzászólás megtekintése - 1-7 / 7
Hozzászólás: Utazasi check vagy mas
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.