Útitársat keresek a szomáliai Dzsuvaföldre!

Kezdőlap utazas.com Fórum Útitárskereső Útitársat keresek a szomáliai Dzsuvaföldre!

 • Indította
  Témakör
 • #40372 Hozzászólás

  Pisti

  Szeretném meglátogatni a híres Dzsuvaföldet Szomáliában, ahol a világörökség részét képezõ görög üvegszobrok állnak, amik talán az ókor hét csodájának is a részét képezik! Eddig még csak könyvben és képeslapokon láttam õket, de már 12 éves koromban elhatároztam, hogy egyszer elmegyek oda! Nem tudom, mikor indul járat Ferihegyrõl Mogadishuba, ha valakinek van ismerõse a Malévnél, írjon mindenképpen, akár teherszállító géppel is mehetünk, lényeg az olcsóság! Szeretnék végre Dzsuvaföldön állni, magamba szívni az ókori kelet illatát, és elképzelni, hogy a híres Batambra császár is ezt a talajt érintette aranyozott sarujával kétezer évvel ezelõtt! Aki velem akar tartani, annak hajrá! Hajrá! Hajrá! Mindent bele!

10 hozzászólás megtekintése - 1-10 / 10
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #370518 Hozzászólás

  lázika

  szerintem

  is ez a back, csak a “L.Peter” lehet. Már majdnem kiirtam a rendes nevét, de itt most nem ildomos. A “Dzsuvaföld” kifejezés rá vall. Különben üdv. alias Pisti versus Losonczi Peter. Fergetes ! Jön a majmoló is ????
  ps: a Pap Danival elinditottuk a Kommunistás csucs (Ismail Samani ) projectet. Hali

  #370517 Hozzászólás

  visszajaro

  lelek

  Nagy fantaziaju Losonczi Peter- is back. Ne doljetek be neki megegyszer.

  #370516 Hozzászólás

  szeder

  légyszíves

  Pisti

  én kivánom hogy indulj el,és minnél hamarább.1 hülyével kevesebben leszünk.Szomáliában a túlélési esélye 1 fehér embernek 1000 az 1-hez.nagyon jó utat kivánok.

  szia

  #370515 Hozzászólás

  Pisti

  Ó, mesés Dzsuvaföld, álmaim otthona…

  Tisztelt bátor Turista barátom! Ha ilyen jól ismered Szomália flóráját és faunáját, ahogy ez a hozzászólásodból kitûnik, az arra enged következtetni, hogy már jártál ott! Esetleg onnan származol? Láttad az üvegszobrokat az archaikus Batambrapolis romjai között? Nekünk mindenképp találkoznunk kell! Eheti horoszkópomban szerepelt, hogy egy érdekes emberrel fogok megismerkedni. Hát Te lennél az, bátor Turista! Tarts velem a mesés Dzsuvaföldre, együtt könnyebben eljutunk oda, nem állhatja utunkat sem sivatag, sem dzsungel! Van egy nagy késem, azzal könnyebben áthatolhatunk a liánok és folyondárok sûrû erdején, a sivatagban pedig majd csatlakozunk egy karavánhoz! Mindig szerettem volna teve, vagy elefántháton átszelni a nagy Szaharát! Tudod, mennyi kincset rejt a sárga homok? Hány betemetett karaván aranykészlete fekszik ott már évezredek óta? Fémkeresõvel ezeket is felkutathatjuk! Erre szerintem még senki sem gondolt, soha ki nem aknázták még e kincseket a kishitû, szerencsétlen, örök vesztes európai turisták! Kedves Barátom! Írd meg nekem, tisztelõdnek, hogy Szomáliában milyenek az emberek. Vannak-e oly csodás lányok, amikrõl a mesékben hallani, és ellágyul-e szívük egy magamfajta férfiember láttán? Minden vágyam, hogy a karomban tarthassak egy belsõ értékekben gazdag hölgyet, akivel a csillagos ég oltára alatt fogadnánk egymásnak örök hûséget a mesés Dzsuvaföldön, talán pont épp Batambra császár aranyozott sarujának a nyomában! Tarts velem, ó testvér! Legyen ez kettõnk nagy kalandja!

  Az utolsó hozzászólónak! Szánalmas vagy! Nem szégyelled magadat, hogy sértegetsz egy becsületes embert? Te valszínûleg elmebeteg, vagy impotens vagy, ez lehetett hozzászólásod mozgatórugója! De engem nem lehet semmibe venni! Ha el akarok jutni Dzsuvaföldre, meg is teszem, még ha gyalogolnom is kell érte! Persze repülõn azért jobb lenne, még olyan járatot is bevállalnék, ahol nincs stewardess és ellátás, ugyanis elég edzett vagyok hozzá!

  #370514 Hozzászólás

  nem semmi

  figyu pifti!

  mé nem mész inkább kongóba síelni vagy ilyesmi? mér mész a dzsuvába bele?
  öcsém, nem semmi, mik nem jutnak eszedbe! te tényleg ennyire hülye vagy, hogy jó dolgodban már nem tudsz hová menni, vagy agyilag bekattantál a nõktõl?

  #370513 Hozzászólás

  Turista

  Pistikem

  Mikor nott dzsugel Somaliaban? Nagy eso volt megint?

  #370512 Hozzászólás

  Pisti

  Sajnálatra méltók vagytok!

  Ó, Ti kishitûek! Méltatlanok vagytok az utazó névhez! Nyilvánvaló, hogy azért nem jutott még el egyetlen turista sem Szomáliába, mert nem merték magukat átverekedni a dzsungelen! Pedig a látvány páratlan! A Nagy Sándor számára készített szobrok ma is láthatóak Dzsuvaföldön! Csak tájékoztatni szeretnélek Titeket, kishitû barátocskáim, hogy repülõvel ma már minden elérhetõ, még Mogadishu is! Talán nem tudtok olvasni, kicsikéim? Tudjátok, az a nagy fekete tábla Ferihegyen… A hülyéknek persze aztán beszélhet az ember! A szobrokat nem értékelik semmire, csak a sok pénzt érõ fekete doboz érdekli õket, amit úgyem tudnak kinyitni, mert még ehhez sem értenek, tehát nem tudják kivenni belõle a sok zöldhasú bankót! Persze erre a sok kisstilû, mûveletlen tahó nem is gondolt! Na, hadd látom, van-e aki velem tart? Csók mindenkinek!

  #370511 Hozzászólás

  George Bush

  black hawk down

  Tisztelt Pista, myfren, ha arra jar Dzsuvafoldon, esetleg el tudna hozni ket helikopterunk fekete dobozat? Ha belefer meg egy eredeti szomi RPG-t is cipelhetne, vevo lennek ra.

  #370510 Hozzászólás

  szeder

  Pisti

  nem akarlak elkeseríteni,de egy pár évtized múlva talán sikerülhet.Mogudishuba biztos hogy nem jutsz el élve!talán észak-szomália még sikerülhet,de dél felé lehetetlen…

  #370509 Hozzászólás

  Bendegúz

  Bibi

  A bibi az, hogy Szomáliába túristákat semmilyen körülmények közepette nem engednek be.

10 hozzászólás megtekintése - 1-10 / 10
Hozzászólás: Útitársat keresek a szomáliai Dzsuvaföldre!
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.