Útleírás, website a bûzös-koszos Magyarországról

Kezdőlap utazas.com Fórum Váróterem Útleírás, website a bûzös-koszos Magyarországról

 • Indította
  Témakör
 • #23496 Hozzászólás

  Gabor
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Azzal szeretném kezdeni, hogy a hasonló címû topikot valaki szépen levette az útleírás rovatból.
  Igaza volt, az nem útleírás. Legyen itt, ami “minden, ami nem utazás” – ez a rovat címe.
  Próbáljuk tehát meg!

  Arra gondoltam, hogy kellene csinálni egy könyvet, vagy egy weboldalt arról, hogyan is néz ki ma az az ország, ahol élünk.

  Tudom, hogy az országimázsnak ez nem tenne jót, hiszen ha jön egy turista mondjuk Budapestre, akkor a jóembert nem Kõbányára viszik, hanem a Budai Várba, ahonnan nem látszik, hogyan is nézünk mi ki.

  Elborzadva nézem reggelente a vonat ablakából, miként néz ki a Rákosrendezõ és Budapest Nyugati pályaudvar között a város. A Vidámpark és a Zoo környékén nagyjából egy tonna szemetet lehetne összeszedni.

  Kis falumban (Verõce) csináltunk egy kézzel készített utcatáblát, hogy az idegenek is tudják, merre járnak. Valaki kitépte és széttörte – megvolt a verõcei kirándulás, miközben az ott kirándulók szemetet szórnak a kis patakba. Fémdobozos kólát persze, amelynek esélye nincs elbomlani.

  65 országban jártam eddig. A múlt héten éppen Zágrábban. A gyönyörû és tiszta Jellasics téren vidám emberek sétálgattak, fagyiztak, szép villamosok jöttek-mentek, az utcán nem volt kutyaszar, lehetett sétálni. Menj el a Blaha Lujza térre vagy a Vörösmartyra – ha van hozzá gyomrod.

  65 országban is volt, van szemét – persze, hogy van. Csak éppen máshol kezdenek arra rájönni, hogy ha valaki a saját mikrokörnyezetét rendben tartja, akkor lassan, de biztosan az egész nagy szép lesz: az egész, az ország.

  De nem, mi fuldoklunk a szemétben, gázolunk a kutyafekáliában, betegek leszünk a városban és mindehhez csendesen asszisztálunk.

  Úgy gondoltam, elõbb, vagy utóbb lesz egy website, vagy egy könyv, tele fotóval, a valósággal. Nem a botránykeltés a célom, hanem a figyelemfelhívás. És azért is írtam ide – másodszor – hogy mondjátok el minderrõl a véleményeteket.

  Mert errõl beszélni kell.

  Az útleírás rovatból ez az írás számûzetésre került. Remélem, itt megmarad és elkezdõhet a disputa.
  Amint elkészül a website, azonnal jelezni fogom.

  Addig is, mindenkinek minden jót:

  Lantos Gábor
  szerkesztõ-riporter-mûsorvezetõ
  Verõce

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 77
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #274649 Hozzászólás

  Na most olvastam

  végig a kettõtök társalgását figyelmesen és tényleg majdnem mentõt kellett hozzám hívni.Az arcom begörcsölt,a torkom összefájdult.Az a baj,hogy amikor az ilyenek eszembe jutnak pl a vonaton,vagy mondjuk a zsúfolt adóhivatalban,na akkor van a legnagyobb baj….

  #274648 Hozzászólás

  Akkor én

  már nem is vagyok igazi magyar?(bár ne lennék)

  #274647 Hozzászólás

  albaregia
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  kutyatartas

  Nekem sosem volt kutyam Magyarorszagon. Most van egy labradorunk. 4000 nm-es a telek, de meg igy is viszik a gyerekek setalni a kutyat, neylon zacskoval folszerelkezve. Sose tudja az ember mikor hagyja ott a nevjegyet a kutya. En sem szeretem ha a kapunk ele tojik mas kutyaja, gondolom mas sem szereti az en kutyam csinalja ugyanezt. Ha ilyen alap dolgokhoz egyetem kell, akkor az oroszagban nagy a baj az emberek gondolkodasmodjaval. Ez egy szegenysegi bizonyitvany amit minden Budapestre es az orszagba latogato rogton eszrevesz. Es nem csak a kutyakrol van szo, hanem a macska hugytol buzlo homokozokrol is.
  AR

  #274646 Hozzászólás

  Az egyik

  ember szabadsága addig tart,ameddig azzal nem kezdi megsérteni más érdekeit.
  Az meg nem normális,aki udvar nélküli lakásban állatot tart.Ha tudná a sok hülye,hogy mi van egy kutya belében …..

  #274645 Hozzászólás

  A 2008 május 20,16:17-i

  írás elsõ bekezdésén kurvajót röhögtem.(ezt nem is gondoltam rólad,de ilyen ,,tehetséggel” írhatnál a horrorregényre is )
  Fogadjunk,hogy az én tippem a legjobb:mindenki kánonban szarjon a Gyurcsány és a bandatagjai háza köré egy karton hashajtó után!!!(a kutyák,tehenek,zsiráfok,bálnák…mindenki)

  #274644 Hozzászólás

  János15
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  na mégegyszer

  hátha nem esett le. A kutya egy ösztön-lény, nem tudja mi az a jog vagy felelõsség meg ilyesmik. Rájön a szükség és végzi a dolgát. Tévedés azt hinni, hogy ha elkapod és miközben tekered ki a nyakát azt ordítod a fülébe, hogy márpedig nekem jogom van az egészséges tiszta környezethez, akkor 1: megérti, és nagyon elszégyeli magát miközben kileheli a lelkét, 2: a többi kutya ebbõl levonja a tanúlságokat és ezentúl kijárnak a közeli kiserdõbe szarni. Szóval csak erre szerettem volna felhívni a figyelmet, reagálva arra, h Páfrány elõször figyelmeztetné a gazdát, másodszor elvitetné egy sintérrel a kutyát elaltatni. Ha már megadatott nekünk a gondolkodás képessége, talán nem ártana néha élni is vele… Azt meg nem értem, hogy miért akarod teleszarni a lakásomat, ere tényleg nem is tudok mit mondani, talán annyit, hogy délután gyere, akkor otthon vagyok és utána megihatunk egy kávét vagy valami…

  #274643 Hozzászólás

  albaregia
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  pusztulavilag x-11

  A kutya tulajdonosnak semmi joga teleszaratni a kozteruletet. Nekem is jogom van az egeszseges, tiszta kornyezethez. Ha nem igy gondolod, szoljal. Felmegyek hozzad es teleszarom a lakasod. Ehez mit szolsz?
  Azon tulmenoen, hogy allatkinzas kutyat egy 50 nm-es lakasban tartani egesz nap, talan nem artana, ha a kutya tulajdonosok folszednek a kutyaszart. Vegulis az o felelosseguk, nem? A jog kotelesseggel jar. Jobb, ha hozzaszoksz a gondolathoz a nagy magyarorszagi szabadsagban. Ez ket iranyu utca, oregem. [lehet, hogy nem Nyugat Balkanon, meg]
  P.S. A kutyakat ettol fuggetlenul nem kell megolni mert valoban nem tehet a kutya arrol, hogy a gazdi ocsmany troger.

  #274642 Hozzászólás

  János15
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  a kutyaszarról és a kutyákról

  Egyszer s mindenkorra meg kéne már érteni, hogy egy kutya nem tehet róla, ha odaszarik a lépcsõházba. Ez a legostobább gondolkodásmód, hogy öljük meg az ebet, akkor majd nem fog odaszarni. Kedves Páfrány, te sem örülnél neki, ha a következõ székletürítésed után egyenesen vinnének a villamosszékbe, viszont ürítened meg muszáj, különben egy idõ után elég hülyén néznél ki… Tehát el a kezekkel a kutyáktól, az ilyen gazdák tökeit kéne elkapni, fülükbe forró ólmot önteni vagy bármi. Esetleg a saját kutyájuk szarát szétkenni a hálószobájuk falán, én tényleg benne vagyok mindenbe… Nem tartozik szorosan a témához, csak mondom…

  #274641 Hozzászólás

  Áthoztam egy másik f-ról,mert ide is jó.

  2006-2007-ben Szolnokon aludtam néhányszor-amíg bírtam-a MÁV vendégszobán./munkásszállás a belvárosban/Legutóbb a 60-as években lehetett festve,linóleum felkunkorodva,a penésztõl térdig omló vakolat,20 éve leselejtezni való foltos szék,asztal, szekrény,ágy ki tudja milyen foltokkal/egyél rajta/stb.Függöny félig leszakadva.A néhány éve felújított zuhanyzóban lement a víz ,a szomszéd helyiségben ,ami a WC volt ott meg feljött.Az új mosdókagylóra a hidegvizes csap mellé -ahonnan addig az ivóvizet vettem és fogat mosni jártam-odakakáltak egy szép briósnyit.FEL A KAGYLÓ SZAPPANTARTÓJÁRA!!!A plafonig penész,az ajtó a sarkáról lerohadva,csak be kellett lökni.Elõször beköltözéskor kiderült/le volt foglalva a szoba/,hogy már más ,,lakik” a szobámban,ugyanis a szaros gatyája kilógott az éjjeli szekrény polcából,az ágy meg úgy nézett ki,mintha vaddisznók fetrengtek volna benne.Mindez felmálházva a harmadikon lift nélkül.Következõ szoba ajtaján az ajtókeret merevítése alatt közvetlenül-hogy félig felülrõl ne lehessen látni-egy kb 6-8 mm-es lyuk volt fúrva és kintrõl pont az ágyakra lehetett látni./amúgy szállodásoktól tudom,hogy sok helyen a szobák be vannak kamerázva!!!!/A lyuk elé tettem a fogast rajta a kabátommal.Ez az írás a teljesség igénye nélkül készült és a leírtakról videom is van.

  #274640 Hozzászólás

  Te meg vakegér vagy

  ,mert nem látsz a szemedtõl.

  #274639 Hozzászólás

  anyadlohaton
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Te kinek beszelsz?

  Amugy isten hozott…milyen csaholas?Milyen kutyak…?
  Kicsit szukre merted az adagunkat,mert nem ertem mit akarsz kozolni velunk…

  Adiox

  #274638 Hozzászólás

  hazátlan ebek

  hazátlan ebek csaholását olvashassuk ittten.
  magyarul tudó ugató kutyák ezek.

  #274637 Hozzászólás

  De Zoli Bátyó

  (nagyon tisztelem az 5 centi plusszodat:-)) csak az elsõ bekezdése ok és azt is sajnálom.Meg egyáltalán az ,hogy ez a jobb sorsra érdemes ország ide jutott,miért nem ette ki innen a ruszkikat is a fene 53-ban?De ha már ez van nagyon meg kéne büntetni a felelõseit,hogy többet ne jusson eszébe a nemzetrontás senkinek és ilyen esetben az egyénnek meg kell tennie azt ,amit -nem jókedvében-muszály.A mostani országbitorlók arra használják az utolsó 2 évüket,hogy még többet összeraboljanak,olcsón vegyenek kihasználva minden pl földtulajdonos szorult helyzetét,meg hát most a másban vállalkozók is meg vannak szorítva.Õk meg kegyesen kiperkálják a megszorultnak a kakit-pisit,akinek a helyzetét õk idézték elõ.Tudnék mesélni….

  #274636 Hozzászólás

  anyadlohaton
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Ne..

  mar Gazduram…b@zdmeg…ne haverkodj Joe-val…Mindig igy kezdodik…:)eloszor elkezdesz egyeterteni vele par dologba,aztan meg,azt veszed eszre,hogy nem is beszel hulyeseget(par le-ellenorizhetetlen dolgon kivul),…meg mindehhez hozzatartozik hogy az ervei es gondolatmenetei alt szerintem nem utik egymast…Tehat meg az is kiderulhet,hogy nem moszados ugynok…:)

  #274635 Hozzászólás

  Akármennyire

  nem vagy szimpatikus Joe,de az elsõ bekezdésed az ül.
  Sajnos itt már mindegy,hogy ki jön hatalomra,a lemaradás -17 ezer milliárdos államadósság-már behozhatatlan és nem csak gazdasági,hanem mentalitásbeli,erkölcsi értelemben is.Ez nem csak a mostani ,,kormányzat “6 éves ténykedésének köszönhetõ,hanem a 1948-1990-ig tartó idõszak a fõbûnös az ország lepusztításában Nagytrianonon kívûl.

  #274634 Hozzászólás

  Joe
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  En azert mentem

  el otthonrol, mert a helyzetet remenytelennek lattam 91-ben! Azota minden engem igazolt. A helyzet nemhogy javult volna, hanem romlott. Ha en akkor lemondtam az orszagrol, akkor most meginkabb le kell mondjak rola. Ha a fejem tetjere allnek, az sem segitene. Magyarorszag a latin amerikai peldat kovetve zullik egyre lejjebb es ezt teljesen lehetetlen megallitani ez a MEGGYOZODESEM. Persze, hogy sajnalom a dolgot, de nem tudok mit csinalni, senki nem tud.

  A problema nem a valasztasi csalasokban van, ami biztos, hogy elofordul, (mindket reszrol) de nem ez donti el a valasztasok kimenetelet, hanem az hogy kinek all jobban a haja. Vagyis az emberek otthon elkepesztoen tudatlanok a politikat, gazdasagot illetoen, tehat nem az alapjan szavaznak, hogy kinek jobb a programja, mert abbol semmit nem ertenek, hanem az alapjan, hogy ki nez ki jobban, vagy ki iger tobb hulyeseget nekik, amit ugysem fognak soha betartani, vagy ki hatott jobban az erzelmeikre. Vagyis a jatek arra megy ki, hogy melyik politikus tudja jobban megvezetni a nepet, ahogy irod.

  Az igazi problemakrol es megoldasokrol senki nem beszel, mert ahhoz senki nem ert. Inkabb veszekszenek azon, hogy a magyarsag kulfoldon kapjon-e kettos allampolgarsagot! Ennek a kerdesnek semmi koze semmihez, csak arra jo, hogy sok erzelmes magyar vitez szavazatat megszerezzek.

  A magyarok egyetlen eselye az lenne, (szerintem) ha nehany okos ember osszejonne es csinalnanak egy olyan huzast, mint Rush Limbaugh csinalt Amerikaban.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Rush_Limbaugh

  Persze Rush fele emberek nem teremnek mindenhol, nem tudom, hogy Mo-n lenne-e egy hasonlo karakter es azt sem tudom, hogy a magyar torvenyek megengednek-e a dolgot…

  #274633 Hozzászólás

  anyadlohaton
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Kár,hogy mindenért kár…

  Ha ez a generacio kirohad, a kovetkezo meg mind cigany, akkor jol fogtok kinezni:)

  Látod Joe ezzel van bajom.Tisztellek mert nagy koponya vagy,ugyanakkor annyira szenvetlen vagy hogy kifordul a belem.
  Tinektek,meg ti majd talán,meg ti esetleg felfogjátok,stb,stb…
  Nagyjábol érdekel a volt hazád sorsa,és mégse…Az együttérzés szikráját csak néhol látom felcsillani benned…
  Igenis topa a magyarok egy nagy része.De lehetne ez másképp is.Minden ok egyik legsulyossabikát abban látom,hogy mit tállalnak elöttünk a tv-be,meg mitöl hangos a sajto…Zsido vagy akármilyen érdekek keverednek,s ebböl mi csak vesztesként kerülhetünk ki -egyelöre-.
  Tehát kinek a kezébe van a tv,stb…Hát nem felellöségteljes Magyar ember kezébe,az fix.Nem gyülölködésre szolitok fel, hanem arra hogy fogjuk fel mik is az érdekeink,és tegyünk érte.(Kristof is ezt mondta)Nem élek otthon,könnyü innen ugatni.Aki nem komplett idiota,azt se nagyon engedik oda a mikrofonhoz otthon,pláne a tv-hez…Mert még a végén felzavarja az állovizet…

  Szerintem meg a választási csalás egy létezö jelenség.Föleg nállunk.Amikor otthon voltam 5 honapot 3 szoci
  -önkormányzati választás- képviselöröl derült ki,hogy kenöpénzt osztogatott,nem gyengén cigányoknak meg hasonloknak…a fideszröl nem tudok.De nem vágnám fel az ereimet,ha rolluk is ez derülne ki…kinézem belöllük is..Erröl mi a véleményed????Akár igazat is adhatsz,nem sértödök meg,hogy tévedtél…

  Szoval gondold ujra,mert ugye féligazságnak csak a fele igaz…

  Tehát azért szavaztak részben a rokonaid a demszkire,mert jobban érdekli öket a barátok közt következö része,mint az,hogy mennyi lesz a gázáremelés köv héten…
  Mindehhez kell egy lebutitott ostoba tömeg,(ami adott)…s ugy meg lehet öket vezetni,mint az ipari áramot..

  Megoldás csak rendszerváltozás lehet…valahogy…

  #274632 Hozzászólás

  Joe
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Zoli

  Ha ez a generacio kirohad, a kovetkezo meg mind cigany, akkor jol fogtok kinezni:)

  Egyebkent nem hiszek a valasztasi csalas dumaban, Orban fele hulyeseg. Abban hiszek, hogy a magyar ember olyan topak, hogy nem erdekli semmi, inkabb otthon ul es bamulja a TV-t, aki meg hozong, az meg olyan primitiv, nem tudja mit is akar, ugyhogy kimegy az utcara es elkezd torni-zuzni mindent, ami a keze ugyebe kerul. Az biztos, hogy egy demokraciat nem lehet komplett idiotakkal epiteni.

  Az en rokonaim azert szavaztak a Demszkyre, mert helyes gyerek es jol all a haja. Errol ennyit.

  #274631 Hozzászólás

  Jó kérdés Joe…

  “Ha 2 peticiora kellene alairast gyujtened egy keruletben, az egyik szerint: “Tisztitsuk meg a keruletet a kisebbsegtol”, a masik szerint: “Tisztitsuk meg a keruletet a kosztol, mocsoktol, graffitiktol, kutyaszartol”, szerinted melyiket irnak ala tobben???”
  Már remélni sem merem, hogy azt írnák alá, amit én… ( mindkettõt:-)))
  Cserébe viszont pl. járhatnak kutyaszarban, mert megérdemlik. Hogy a többirõl ne is beszéljek…

  #274630 Hozzászólás

  anyadlohaton
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Féligazságnak a felét nézd…

  Joe szerintem csak félig-meddig járhato amiröl te vakerálsz…mert itthon 5-600 embert is elküldenek a francba a szaros problémáikkal együtt…meg szerintem a választási csalással simán lehet fenntartani a jelenlegi állapotokat…
  Itt sajna ki kell hogy rohadjon az elözö generácio,s akkor talán lesz esély….de közbe azért a rendszert kell ütlegelni,hátha megbillen a lába…

  Itthon igenis nyilt-titkolt diktatura van,korrupt rendörséggel…meg nem hallottál a magyar találmányrol ugylátom…egy bukott polgármester vagy politikus csak felfele bukhat…Mondjuk jo lesz az ürge ezentul europai biztosnak,mert egyszer járt Brüsszelbe…aztán jön a sogor az uj székbe,szétmagyarázzák,megnyugtattják a tömeget…kapnak egy kis gázáremelést ,oxt mindjárt másrol beszél mindenki…
  S,a tömeg ujra masirozhat,dülöngélhet a mai Magyar társadalom lelki-szellemi-és kutymocskába…

  Think about it…

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 77
Hozzászólás: Útleírás, website a bûzös-koszos Magyarországról
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.