Útleírások sok fényképpel

Kezdőlap utazas.com Fórum Útleírás Útleírások sok fényképpel

 • Indította
  Témakör
 • #1228 Hozzászólás

  Sajo

  Sziasztok!

  Elkészítettem néhány útleírásom sok fényképpel ellátott web-es változatát. Egyenlõre Kelet-Tibet, Andok-Patagónia-Tûzföld, Jemen és Dél-India útleírások készültek el, de hamarosan továbbiakat is felrakok.

  A cím: http://sajo.cjb.hu

  Ms Internet Explorer -rel biztos jól jelenik meg, de valószínüleg a Mozilla Firefox böngészõvel is menni fog. Mással nem próbáltam.

  Mivel ez az elsõ web-lapom, így technikai tanácsokat szívesen fogadok. :-)

  üdv,
  Sajo’

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 23
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #55870 Hozzászólás

  Krisz

  leírás

  Szuper útleírás!Ma éjjel olvastam el.Nem tudtam letenni:-)

  http://www.hit.bme.hu/people/pfliegel/

  Köszönet az írónak…

  #55869 Hozzászólás

  Sajo

  Koszi :-)

  Koszi, hogy elolvastad es hogy segitett ebren maradni. :-)

  Sajo’

  #55868 Hozzászólás

  r2

  dél-india

  heló :)
  egyelõre a dél-indiát olvastam el, nagyon tetszett! szórakoztató, és egyben lenyûgözõ, irigylésre méltó utazás volt! a többit majd a köv. éjszakai szolgálatban, még visszamegyek átnézni a képeket, és mélyeket sóhajtozni :)

  #55867 Hozzászólás

  Sajo

  Derricknek

  Szia! Köszi, hogy elolvastad!

  Üdv,
  Sajo’

  #55866 Hozzászólás

  derrick
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  jo jo

  szia !tetszenek az utleirások én is imádok utazgatni
  mindig szivesen olvasgatok ilyen beszámolokat amiböl tanulhatok okoswságokat! további jo világjárást !üdv:derrick

  #55865 Hozzászólás

  Sajo

  szj-nek

  Szia szj!

  Szép és jó a honlapotok! Szívesen elküldöm az útleírásaimat.

  És köszi, hogy megnézted a honlapomat! Örülök, hogy tetszik.

  Sajo’

  #55864 Hozzászólás

  szj

  honlap

  szia Sajo

  Örülök, hogy a honlapodra találtam. Tetszenek nagyon az írásaid. Mi lassan 3 hónapja készítettünk egy honlapot: http://www.utleiras.hu . Azzal a céllal, hogy ilyen és hasonló írásokat gyüjtögessünk, segítsük az utazókat. Örülnék, ha megnéznéd a lapot és ha úgy gondolod küldhetnél hozzánk is írást. Elõre is köszönöm.
  szj

  #55863 Hozzászólás

  Sztranyó

  Észak-Indiáról

  Azért várom, mert részben arrafelé vagyok érdekelt, részben pedig, mert dolgozom magam is egy úti beszámolón. Bizonyos értelemben szerencsés vagyok, mivel midkét utamon részletes naplót vezettem, másodjára pedig videokamerát is vittem magammal, így csupán az illatok és szagok hiányoznak kissé az emlékeimbõl. (Pedig, de szivesen szagolgatnám azokat! Igaz, ha lehetne, inkább odakint!) Szóval igyekezz, kérlek, hogy olvashassam! Sztranyó

  #55862 Hozzászólás

  Sajo

  Sztranyónak

  Köszi, hogy elolvastad és örülök, hogy tetszik.

  A képeket már beszkeneltem Észak-Indiához, már csak a szöveget kell megírnom. Akkoriban még nem készítettem útleírást közvetlenül az utazások után, de ez szerencsére nem gond, mert rengeteg emlék él az emberben egy-egy ilyen útról. Szóval 1-2 héten belül meglesz…majd megírom, ha felraktam a következõ adagot.

  Üdv,
  Sajo’

  #55861 Hozzászólás

  Sztranyó

  Várom

  az észak-indiai útleírásodat. Tetszik a szöveg – Kelet-Tibetet olvastam – és remekek a fotóid. Szóval várom. Sziasztok. Sztranyó

  #55860 Hozzászólás

  Sajo

  webszerkesztõ

  A webszerkesztõ neve: WebDwarf

  De ezen kívül van még egy csomó freeware, meg a microsoftnak is van vmilyen webszerkesztõje. Nem biztos, hogy az általam használt a legjobb, csak találomra választottam ki egyet.

  Üdv,
  Sajo’

  #55859 Hozzászólás

  Kekec

  Ok

  Az viszont érdekelne, hogy mi a webszerkesztõ neve, én is összedobnék valamit…
  Elõre is köszönöm.

  #55858 Hozzászólás

  Sajo

  Kekecnek: igazad van

  Megnéztem a netten és tényleg a Rio Plata. Egyetlen mentségem, hogy 50-100 km széles és ez gyakorlatilag több folyó közös óceáni torkolata…ezért hittem azt, hogy ez az óceán egyik nagy öble. Abban persze azért nem lennék biztos, hogy (különösen dagálykor) nem sós a vize. :-)

  Sajo’

  #55857 Hozzászólás

  Sajo

  Kekecnek

  Köszi, hogy elolvastad!

  A térkép alapján határozottan óceánparti volt az a természetvédelmi terület, már ha jól emlékszem. Most nincs itthon az LP, de hétfõn megnézem. :-)

  Sajnos tényleg nem voltunk Torres del Paine-ben…annyi mindent meg kellett volna még nézni, amire nem volt idõnk. De mindenképpen vissza szeretnék még menni és akkor feltétlenül oda is.

  Sajo’

  #55856 Hozzászólás

  Kekec

  Bocs

  Csak annyi, hogy BsA szívében nem óceánparti nemzeti parkban voltatok, hanem Rio Plata mentiben. Az tény hogy hihetetlenül széles folyó…
  Ja és kár, hogy Torres Del Painet kihagytátok. Vagy csak nem olvastam elég részletesen?!

  #55855 Hozzászólás

  Sajo

  Érdeklödõnek

  Szia!

  Technikailag nem volt olyan nehéz…letöltöttem a netrõl egy ingyenes web szerkesztõ programot, azzal megcsináltam a kezdõ lapot.

  A többi lapot az MS Word-el csináltam meg (természetesen a kezdõlapból kiindulva, hogy a stílus megmaradjon), ugyanis kezdõként egész jól lehet web lapot szerkeszteni. Nekem is ez az elsõ ilyen próbálkozásom, így nem lehetett túl nehéz. :-) Azért persze némi idõt rá kell szánni (de nem olyan sokat és legalább az ember gondolatban újra végigélheti az utazásait).

  Az USA-ban kétszer jártam. Egyszer a keleten (NYC, Boston, Niagara, Washington, stb.) és egyszer a nyugaton (SF, Yosemite, Death Valley, több kanyonos nemzeti park, Las Vegas, LA, San Diego, stb.)

  Az USA is fel fog kerülni, bár a következõ adag Málta, Görögország és Észak-India lesz…ezeket már beszkenneltem, így hamarosan elkészülnek. De persze a többi is sorra fog kerülni, ahogy idõm engedi. (Idõrendi sorrendben haladok visszafelé.)

  Sajo’

  #55854 Hozzászólás

  Érdeklödõ

  Kérjük az USA-t is felrakni!!!

  Egyébként nagyon jó.Hogy kell egy ilyen oldalt elkészíteni?Nehéz egy kezdönek?
  Én is voltam egy pár helyen,összedobnék vmi hasonlót,de nem nagyon értek hozzá.Nem csináltam még ilyet.

  Egyébként merre jártál az USA-ban?

  #55853 Hozzászólás

  Sajo

  Áginak

  Szia Ági!

  Köszi a dicséretet. :-) Fényképezõgépek, amiket használtam:

  Tibet: Canon S2 IS

  Patagonia: Canon 10D és Canon EOS 100

  India és Jemen: Canon EOS 100

  Az EOS 100-al készített képeket a papírképrõl asztali szkennerrel tettem “digitálisá”, így sajnos a minõségük (elsõsorban az élesség) romlott…de talán még így is élvezhetõek.

  Üdv,
  Sajo’

  #55852 Hozzászólás

  Ági

  Szia Sajó!

  Megnéztem a honlapot, nagyon jó, és a fényképek… egyszerûen gyönyörûek. Olyanok a színek, hogy csak na? Milyen gépet/gépeket használsz?

  #55851 Hozzászólás

  Sajo

  Koszi!

  Emil: köszönöm, hogy megnézted!

  A kezdõlapon halványan írt országokba történt utazásaimat fel szeretném tenni a közeljövõben, de még dolgozom rajtuk. (Ezeknél korábbi utazásaimról viszont csak kevés értékelhetõ fényképem van, mert akkoriban még maximum csak szappantartó jellegû fényképezõt vittem magammal…pedig volt sok kalandos is köztük. :-)))

  Egyéb: sikerült megszabadulni a rekklámcsíktól is ami pár napja felkerült rá. :-)))

  Üdv,
  Sajo’

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 23
Hozzászólás: Útleírások sok fényképpel
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.