Üzbégisztán

 • Indította
  Témakör
 • #45639 Hozzászólás

  mrach
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Helló!

  A nyáron üzbegisztánba készülök és lenne pár kérdésem ezzel kapcsolatban, pl. ha a meghivólevelet nem egy utazási iroda intézi, hanem magánszemély, akkor mekkora az esély arra, hogy visszadobják vagy hasonló. Van valakinek valamilyen tapasztalata?

  Valahol olvastam olyasmit, hogy az országba csak bizonyos anyagi fedezet megléte esetén lehet belépni. Hiába keresem azóta, sehol sem találom azt az oldalt. Tud errõl valaki valami konkrétat?

  A bécsi nagykövetség persze nem válaszol, pedig még németül is megtanultam a kedvükért egy levél erejéig. :)

3 hozzászólás megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #434715 Hozzászólás

  WL

  Útvonal

  Szerintem Taskent ejthetõ, és helyette érdemes minimum Hívát beiktatni Buhara és Szamarkand mellé.
  Híva sokkal érdekesebb Taskentnél!
  A követséget meg szerintem fel kell hívni telefonon – az ilyen országoktól sajna nem lehet automatikusan elvárni, hogy emailekre válaszolgassanak!

  #434714 Hozzászólás

  chiba

  csatlakozom!

  sõt az igazat megvallva sikerült nekem is elindítanom egy topicot csak épp tévedésbõl a Távol-kelet szekcióban!
  Bocs, ha sokat kell olvasni, de ‘hagy másoljam át ide az ottani cuccot:
  Alapvetõen három témában szeretnék segítséget kérni:

  – pontosan hogyan megy a vízumkérés?

  Rendben van, hogy egy irodától kell meghívólevél- ha még így van-, de jó lenne néhány részlet (levélben, telefonon, angolul, oroszul, MI A CÍMÜK, megy-e mailben stb)

  – Egy két hetes low budget túrát tervezek. Mennyibõl

  lehetne ezt kihozni, ha min Taskentbe Szamarkandba, Bukharába szeretnék elmenni?

  – … és ebbõl következik a harmadik kérdésem: milyen módon lehet a legolcsóbban kijutni?

  Természetesen minden egyéb infót is elõre köszönök!
  VÁLASZOK:
  – ha jól tudom, vízum kell.

  – legolcsóbb kijutás:

  1) Szabadkára menni akárhogy

  2) Oroszországra venni City-Star jegyet

  3) Az orosz-üzbég határtól Taskentig a hálókocsikalauzzal megegyezni (igen rugalmas emberek). Vissza jegy csak az üzbég szakaszra kell.

  Mi a City-Star a legjobban a bolgár vasutak lapján lehet eleolvasni – lényegében egy bérlet, akárhonnan-akárhová, de nem olyan mint az InterRail, hanem inkább az EuroDominóra hasonlít. Sok esetben jobb mint a “Dominó” (minél távolabb mész, annál jobb). Üzbegisztán ninics benne, de Oroszország igen. Szabadka azért kell, mert a szerb vasutaknak van szerzödése az orosz vasutakkal Magyarországon át, a MÁV-nak persze nincs.
  http://www.bdz-rila.com/index.php?page=offerCitySTAR#10 (az ár Leva-ban van, 2 Leva = 1 Eur)
  VÁLASZ 2:

  Szerb vasutak:

  http://www.yurail.co.yu:8888/0509eng/news.php?newsid=132

  (rossz angolossággal, de ott van: CITY-STAR Oroszország ill. Ukrajna területére). Pontos árat nem közölnek, de szerintem olcsóbb lesz mint a bolgár meg Szabadka közel van.

  Figyelem: nem csak Uzbég, hanem kazah vízum is kelleni fog!

  VÁLASZ 3:
  … mivel t.k. a legjobb útvonal szerintem Astana-n vezet és onnan AlaShanKou/Druzsba kínai/kazah átkelöhely csak egy ugrás, Taskent meg gyakorlatilag a kazah határon fekszik, nem akkora nagy bün ez.

  #434713 Hozzászólás

  Utazó

  mrach

  Persze, hogy nem válaszolnak neked, mert a bundabugyi-tilalom betartásának ellenõrzésével vannak elfoglalva! Betiltották ugyanis a bundabugyikat Üzbegisztánban, mert a kormány túlzottan “inspirálónak” találta viseletüket.

  A bundabugyik, pontosabban a szõrmével bélelt alsónemûk kereslete még a télen, a mínusz húsz Celsius-fokos hideg beállta után nõtt meg ugrásszerûen az ázsiai országban. A kormány azonban úgy ítélte meg, hogy “zabolátlan fantáziálást” gerjeszthetnek, ezért betiltotta viseletüket.

  Az üzbég bundabugyigyár – amely férfi változattal is szolgál – hevesen tiltakozik a bugyistop ellen. Azt egyenlõre nem tudni, miként ellenõrzik az üzbég hatóságok a tilalom betartását, és hogy mennyire tolják le azt, akit bugyiban találnak.

3 hozzászólás megtekintése - 1-3 / 3
Hozzászólás: Üzbégisztán
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.