Vajdaság biciklivel

Kezdőlap utazas.com Fórum Útitárskereső Vajdaság biciklivel

 • Ennek a témakörnek tartalma 1 résztvevő és 0 hozzászólás.
 • Indította
  Témakör
 • #37172 Hozzászólás

  Valakit érdekelne augusztus második felében egy vajdasági biciklitúra?
  Fõbb elképzelésem:
  Miért biciklivel? Mert a tömegközlekedés ritka, pocsék, fõleg, ha kisebb helyekre is akarunk menni. Mivel nincsenek hegyek és távolságok, bicóval viszont ideális.
  Szállás: 2 helyen van kemping: Palicson (észak) és Kishegyes (Мали иђош) mellett (közép). Délen (Fruska Gora) vadkempingeznénk 1-2 éjszakát.
  Idõpont: flexibilis, kb. 1 hétre gondoltam.
  Költségek: napi kb. 10 euró
  Célpontok: Szabadka, Zombor, Zenta, Nagybecskerek, Újvidék, Karlóca, Frusk Gora, Maradék.
  Szabadka: legszebb szecessziós belváros, Újvidék: az O-M monarchia legnagyobb erõdrendszere, belváros. A többi településen a történelmi városmag érdekes, Karlóca: szerb egyházi központ, borvidék, Fruska Gora: kolostorok, Nemzeti Park, Maradék és környéke: néhány magyarlakta település a történelmi Mo. határaitól délre (hasonló szituáció, mint Csángóföld, csak kicsiben.
  A területen többször keresztülutaztam, de érdekelne egy hosszabb tartózkodás. Szerbül alapszinten tudok kommunikálni, de a meglátogatandó helyek kb. fele magyarlakta terület.
  Táv: Szegedi indulással kb. 300-350 km + Szegedig letekerni (vagy odáig vonattal:-))

Hozzászólás: Vajdaság biciklivel
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.