Vannak segitõkész vajdaságiak (szabadkaiak) Kanadában?

Kezdőlap utazas.com Fórum Kivándorlás, kinti magyarok Vannak segitõkész vajdaságiak (szabadkaiak) Kanadában?

 • Indította
  Témakör
 • #18799 Hozzászólás

  Juhász Zoltán

  Vannak-e segitõkész vajdaságiak illetve szabadkaiak Kanadában – áll a cimben. Elsõsorban rájuk számituk, hiszen családostól kivánok kivándorolni és letelepedni ebben a korlátlan lehetõségeket nyujtó országban. 36 éves vagyok, a vajdasági városi televiziõóban dolgozom müsorvezetõ-riporterként – az angolt beszélem, némi gyakorlat azonban elkell. 33 éves feleségem ékszerész, 12 éves kislányom pedig jelenleg az általános iskola 5-dik osztályában jár. Kivándorlásunk oka kizárólag gazdasági szempontból magyarázható. Több mint 10 évet vártunk, hogy valami változás történjen Jugoszláviában. Mult év októberében valami mégiscsak történt, a várt változásokból azonban úgy tünik sokáig semmi sem lesz. Számunkra nincs már mit várni, az idõ múllik felettünk, és érezzük hogy cselekdnünk kell amennyiben valamit el kivánunk érni életünkben. A munkától nem félünk, bármit dolgoznánk válogatás nélkül. Ebben és a kivándorlásban várjuk jólelkü, segitõkész Kanadában élõ honfi-, és nemzettársaink segitségét. Elõre is köszönjük – Juhászék Szabadkáról.

12 hozzászólás megtekintése - 1-12 / 12
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #187512 Hozzászólás

  Honos

  Kedves Hontalan,

  Kerdezlek teged, te mit tettel Zoltan familiajaert? Semmit, semmit, csak ide irogatsz.
  Kedves Zoltan, te mit tettel magadert, a magad kivandorlasaert? Azonkivul hogy itt irogatsz ?
  Zoltan kedves baratom. Vannak konkret elkepzeleseid a bevandorlasi procedurarol kanadaba, ami minimum egy vagy tobb evig is eltarthat? kerlek ha ennek a proceduranak a legutolso fazisaban leszel, akkor jelelntkezz segitsegert majd, mert meg nem idoszeru. Tajekoztatasodra tisztelettel kozlom hogy a bevandorlashoz tobb tizezer dollar igenyeltetik, a turelem, es a megfelelo kepesitesek melle. talan te a volt jugoszlaviabaol mint menekult is beadhatsz kerelmet, de nem hiszem hogy most mar elfogadjak azota hogy milo a sittre kerult, es ott is demokracia van. Ez a szomoru realitas, es az hogy aki szigoruan anyagi okok miatt probalkozott, meg ismereteim szerint 90 szazalekban pofara esett.
  Amugy nem val;aszoltal azon kerdesmre hogy milyen formaju segitseget kivansz.
  Plusz az ajanlott segitsegem ami fentebb van meg all, de nem hiszem hogy azt egy vagy ket even belul igenybe tudnad venni, meg akkor sem ha mai napon beadnad a bevandorlasi kerelmedet.

  Maradok oszinte tisztelotok: egy teljesen cinikus, az ingyenelo, onzo emberektol megundorodott
  de a lelke melyen azert meg 1%-ban joleleku hazafiu. Honos

  #187511 Hozzászólás

  Hontalan

  zoltannak!

  Figyelmedbe szeretnem alanlani,hogy a “Honos” nevu honfitarsunk vagy felre nyult a billentyuk surujeben,vagy csak ugratni akar egy Csaladot akik ilyen modon is szeretnenek informaciohoz jutni.
  Biztosan mindenki olvasta a Zoltannak cimu iras utolso mondatat:es ennek megfeleloen tudom megszervezni a csaladod segiteset itt kanadaban.A segitseg cimu irasa is bizonyitja hogy kanadaban szeretne segiteni a “Honos”nevu baratunk,ugyanis abevandorlok tobbsege vagy festessel vagy takaritassal kezdi a palyat amit Honos ajanl is.Erre mit ir a 2001.dec.08.Zoltan cimu irasaban?
  Hat nem szelhamos?De ha tenylegesen nem tud segiteni miert kell becsapni egy egesz csaladot?!!!
  Igy jobban erzed magad “Honos”?
  udv:Hontalan

  #187510 Hozzászólás

  Juhász Zoltán

  Honosnak

  Tisztelt Honos.
  Mindeddig az általam megadott e-mail cimekre vártam a válaszokat és csak most ellenõriztem le az itteni leveleket. Nos, attól tartok, hogy félreértésrõl van szó, mi ugyanis Kanadában szeretnénk letelepedni. Az anyaországi változat azonban újabb szöget ütött fejembe. Ha jól értem magyarországi munkáról és letelepedésrõl lenne szó? A Kanadába való kivándorlási okokat egyébként a Vannak-e segitõkész szabadkaiak, vajdaságiak Kanadában fejezet alatt taglaltam.

  #187509 Hozzászólás

  Juhász Zoltán

  Honosnak

  Tisztelt Honos.
  Mindeddig az általam megadott e-mail cimekre vártam a válaszokat és csak most ellenõriztem le az itteni leveleket. Nos, attól tartok, hogy félreértésrõl van szó, mi ugyanis Kanadában szeretnénk letelepedni. Az anyaországi változat azonban újabb szöget ütött fejembe. Ha jól értem magyarországi munkáról és letelepedésrõl lenne szó?

  #187508 Hozzászólás

  Honos

  Zoltan

  Mikor jelelntkezel akkor? mar mindent elokeszitettem budapesti erkezesedre. Ha jol ertelmezem az anyaorszagba akarsz hazaterni hazafias okok miatt.

  Honos

  #187507 Hozzászólás

  Juhász Zoltán

  e-mail cimeket kérek

  Arra kérem az eddig jelentekezett jószándékú Embereket, jóakaróinkat, hogy küldjék el e-mail cimeiket a következõ két e-mail cim valamelyikére: yuzo_yu@yahoo.com, vagy yuzo_yu@hungary.org. Leleleikben tett ajánlatataikkal kapcsolatossan igy tudnánk a részleteket megbeszélni, megirni. Mégegyszer: köszönjük az eddigi jelentkezéseket, tanácsokat és kinálatokat. Tisztelettel – Juhász család, Vajdaság.

  #187506 Hozzászólás

  Juhász Zoltan

  köszönöm

  Köszönöm az eddigi hozzászólásokat és segitséget. Már is sietek elújságolni azokat családomnak. Köszönöm.

  #187505 Hozzászólás

  Honos

  Segitseg

  Korulneztem segitseg ugyben a Juhasz csaladnak. A csaladfonek azonnal lenne szobafestoi allas elsore, a feleseg pedig mint takaritono tudna elhelyezkedni. Tudunk segiteni berelt lakast keresni, es azt hasznalt butorokkal bebutorozni. Innet mar tudnanak tovabb lepni kello onszorgalommal.Jo allapotu hasznalt auto vasarlasaban is tudunk segiteni, valamint a csaladot fogadnank a repuloteren, es a helyi eklezsian elszallasolnank oket amig nincs alberlet. Kerem oket jelezzek milyen tovabbi segitseget varnanak el, a tovabbiakban meg. Az elso napokra ellemiszercsomagot is ossze tudunk allitani szamukra. Gyermekeik iskolaba allitasaban is segitunk.

  Tisztelettel, Honos

  #187504 Hozzászólás

  Hontalan

  HURRA……

  Ugylatszik azert vannak rendes emberek meg!!!
  Sok sikert Juhasz csalad!!!
  udv: Hontalan

  #187503 Hozzászólás

  Honos

  Zoltannnak

  Zoltan, magam nem szabadkai vagyok ugyan de szivesen segitek. Arra kernelek viszont, hogy konkretan ird le milyen jellegu, segitseget kivansz, hogyan gondolod, milyen formaban tudok segiteni, es ennek megfeleloen tudom megszervezni a csaladod segiteset itt kanadaban.
  Udvozlettel , Honos

  #187502 Hozzászólás

  ilves

  Zoltan

  Ha a kivandorlasi proceduraval kapcsolatban van szukseged segitsegre, elso nekifutasra ajanlanam a “Kanadai magyarok 1-2-3-4” es a “Senki nincs aki csaladdal ment vagy menne 1-2-3” topikokat illetve a http://www.cic.gc.ca es http://www.geocities.com/kanadai_kivandorlas oldalakat. Ezeken a helyeken (majdnem) minden le van irva a legalis kivandorlasrol. Konkret kerdeseidet meg felteheted itt vagy az emlitett topikokban, bizonyara szuletnek majd ra erdemi valaszok.

  #187501 Hozzászólás

  Hontalan

  Bocsanat………

  kedves Juhasz Zoltan!
  Harom egesz nap telt el miota feltetted ezt a “kerdest”.
  Nekem csak annyi a hozzaszolasom az egesz oldalhoz,hogy
  kb. ennyi segitseget fogsz kapni a “honfitarsak”-tol
  ha mar kint leszel az igeret foldjen.
  Ezt nem rosszindulatbol mondom!!! Tapasztalatbol.(sajnos)
  Eloszor is Magadra es Csaladodra szamithatsz,utana Magadra es
  Csaladodra!(nem tevedes).Tisztelet a kiveteleknek,amibol nagyon-nagyon keves van.Ok is altalaban a sajat zsebuket figyelik eloszor,utana tesznek egykis aprot a masokeba.
  De azert fel a fejjel es SOK SIKERT KIVANOK.
  mi is igy kezdtuk valahogy.Tul eltuk es eggyutt vagyunk!!!
  Ez a lenyeg.
  De azert reljuk valaki csak tud segiteni a Juhasz Csaladnak.
  tisztelettel: Hontalan

12 hozzászólás megtekintése - 1-12 / 12
Hozzászólás: Vannak segitõkész vajdaságiak (szabadkaiak) Kanadában?
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.