Vegetarianus Ettermek

Kezdőlap utazas.com Fórum Magyarország Vegetarianus Ettermek

 • Indította
  Témakör
 • #26985 Hozzászólás

  Niki

  Tud valaki egy jo vegetarianus ettermet? Szeretnek latogatoba menni Magyarorszagra (most New York-ban elek) es vegetarianus vagyok. Nagyon imadom as Indiai etelt. Ha valaki tud segiteni, nagyon jo lenne. Van egy masik kerdesem…Milyen a vegyes hazassag Magyarorszagon? Vagy a vegyes parkapcsolat? Mit szolnak a magyarok ahoz?

  Koszi!

16 hozzászólás megtekintése - 1-16 / 16
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #310495 Hozzászólás

  niki

  nikita

  thank you very much!

  #310494 Hozzászólás

  Nikita

  Nik

  You will be great parents, no question.

  #310493 Hozzászólás

  Niki

  Nikita

  Well, le’s see…my husband and his brother both prepared me that our children will be viewed black. In the eyes of most people they will be black. Yes, it will probably be easier for my children to deal with this issue than the last generation. I really don’t know how to adress it to my children when they ask this question. I would love to speak to other interracial couples with children and perhaps get some advice from them. but I will always tell my children that they are beautiful and that they are loved and encourage them to be all that they can be. I will always tell them that they should express themselves and be in touch with both of their cultures. I know that I have a lot to learn, and I hope that my children will teach me how to be a good mom. :)

  #310492 Hozzászólás

  Nikita

  Niki

  Thanks, I get by. Certainly, interracial kids today do not face the same hardship kids dealt with even a generation ago. The issues today are very different, but nevertheless difficult. Such as; do children of mixed heritage identify more with one race then other other, simply due to the fact that they have a darker complexion and more likely to be taken for a black person more so than a white one? Is that an issue? What does your husband say and how do you prepare yourself to address it? Does it matter at all? When you say that your husband prepared you, what exactly did he say, or thought you that you can use in the future should these situations arise? I wish that this issue did not matter al all and we would only be liked or disliked based or our merit, but it seems like society as a whole is not letting go of the subject. That makes me curious how one, who is living it handles it and thinks of it.

  #310491 Hozzászólás

  niki

  Nikita,

  Thanks so much, it is a lot easier for me to understand english. I absolutely understand what you are saying and agree with you. Trust me, my husband prepared me for a lot of these things when we were dating. And I definately have to prepare myself and my future children for possible racial discrimination. It will probably be harder for them being mixed. Yes my children will be exposed to rap, hip hop and all types of music. Hopefully they will be like their mother…I like all types of music! :) But thank you for your kind words, I appreciate it. It’s nice to know people who support you. Do you live in Hungary? Your english is really good.

  #310490 Hozzászólás

  Nikita

  niki

  Well ok, if you prefer to correspond in English, with some difficulty I think I can make out the words. If not, I can always use a dictionary, right? I believe that your husband is smart, (and probably handsome too) and sounds like he is well educated. I also understand that he does not like rap and soul food. Not all African Americans like rap and hip hop see Bill Cosby. That does not mean your children will not be exposed to it. That is what I mean when I say that you need to prepare yourself for all possibilities. Including racial tension that you will need to teach your kids how to deal with, when the time comes. And it is not if, it is when. I wish you the best of luck from the bottom of my heart. I apologize for the off topic.

  #310489 Hozzászólás

  niki

  Nikita,

  igen, egy par dologban egyetertek veled. nem dugom a fejemet a homokba ha valakinkek nem tetszik az hogy fekete ferjem van. de nem is fogok felhaborodni rajta, hogy annyira zavarjon. persze hogy fel kell keszulni ra, es fel vagyok keszulve.
  a ferjem csaladja (es az en csaladom is) elfogadja a hazassagunkat.
  gondolod hogy minden fekete a gangstar rap-t hallgatja? vagy a hip-hop? a ferjem utalja azokat a zeneket. en tobbet hallgatom mint o. es a feher nagyit nem zavarja, mert a ocsem is azt hallgatja.
  az etelekrol meg ne is beszeljunk, az folosleges.
  es tudom nagyon jol hogy a tiger woods “mixed” de akkor is egy vegyeshazassag.
  koszonom szepen a jo kivansagot, es az informaciot. a ferjem az egyik legokosabb ember akit ismerek, a borszine semmi koze nincs hozza. (remelem megerted mit irok, mert a magyar nyelv sajnos nem olyan konnyu nekem mint az angol)

  #310488 Hozzászólás

  Nikita

  Niki

  Endogamy (marrying within race) was more prevalent for African American men at lower educational levels. African American males without a high school diploma participated in endogamy at 96.5%, for those who received a high school diploma, 95.6%, for a college degree and above the percentage of endogamy dropped to 94.0%. However, the rates for African American women changed very little with different educational attainment levels. For the African American woman who had not received a high school diploma the rate is 98.7%, high school diploma is 98.6%, with some college it is 98.2%, and college degree and more, 98.5%. There is a significant increase in marriages between whites and African Americans maintaining that African Americans are most likely to marry whites over other groups.
  Niki, Tiger Woods:
  On the April 24, Oprah Winfrey show, Tiger said “I’m a
  ‘Cablinasian'”, emphasizing that he values his multi-racial
  background. (The word is a blend of the words Caucasian, Black, Indian, and Asian.)
  Niki, ne dugd a fejed a homokba, mert nagyon sokan vannak akik nem nezik ma sem jo szemmel a vegyes hazassagot. He te, mint a vegyes hazassag reprezentaloja ilyen emberekkel nem folglalkozol, akkor ez nem nem is fog soha valtozni. Bar manapsag, foleg a nyugati parton, es foleg a fiatalabb generacio a vegyes hazassagot tejlesen mindennapinak talalja, de, hangsulyozom, nem ez a helyzet az egesz orszagban.
  Megegy naivitas: A csaladot nem zavarja. Zavaras, es elfogadas ket masik dolog. Mint ahogy Maya Angelou irja, sok busz az ut szelen hagyna a feketeket ha valasztasa lenne. Mar regota nem a bor szine a tema hanem a kulturaval es szokasokkal ami vele jar. Mi lesz ha gyereked ker majd a Chitterlinget es masfajta soul foodot amit a nagymama hazaban megszeretett? Hip hop is blasing in the kids room vagy gangsta rap? Gondolog hogy a feher nagyit ez nem zavarja?
  Niki, nem az vegyeshazassag ellen irok, (tobb mint 10 van a lazabb batari koromben) csak azt mondom hogy fel kell keszulni ra, es nem jo ha nem foglalkozol azokkal akik esetleg nem fogadjak el. Sok boldogsagot kivanok es gyonyoro, okos gyeremekeket.

  #310487 Hozzászólás

  niki

  nem,

  nem gyakoribb a vegyes hazassag a szegenyek kozott. az nem szamit. nezd meg ott van a a Tiger Woods aki milliomos es feher felesege van. Vagy a Robert DeNironak fekete volt-felesege van. ugyhogy nincs semmi koze ahoz. A ferjem csaladjat egyatalan nem zavarja, ok mint az en csaladom, a szemelyt nezik es nem a bor szint. szoval szerencsere ott minden rendben van. de vannak idegenek (feketek es feherek) akik arcan lehet latni hogy nagyon utaljak azt hogy mi egyutt vagyunk. sajnos nem lehet ezeket az embereked megvaltoztatni, igy nottek fel, es igy eltek az egesz eletuket. en olyan emberekkel nem foglalkozom

  #310486 Hozzászólás

  Úgy értettem,

  hogy talán a szegényebek között gyakoribb a vegyesházasság?
  Na és a feketék mit szólnak hozzád? A férjed rokonai pl.

  #310485 Hozzászólás

  niki

  pista

  igen pista, itt eleg gyakori. az en ferjem fekete boru, es az egyik legjobb ismerosunk aki roman szarmazasu honduras-bol van a baratnoje, es a masik ismerosunk meg egy azsiai felesege van. a szegeny-gazdag hazassagot nem igen ismerem, mert sajnos nem vagyok gazdag! :). de ahogy en tudom, a gazdagok inkabb a gazdagokkal hazasodnak, mert a penzt a csaladba akarjak tartani. de azert itt is megbamuljak neha. vannak itt is rasszistak akiknek nem tetszik hogy en egy feher no egy fekete ferfival kezen fogva az utcan jarok. de engem nem nagyon zavar, mi boldogok vagyunk, es az szamit.

  #310484 Hozzászólás

  Csakk vicc volt

  de ha jobban belegondolsz Zoli,nem azért bámulják meg, vagy beszélik ki ezeket a párokat -legalább is a nagy többség- mert fajvédõk, vagy rasszisták lennének, hanem a dolog szokatlan volta miatt, ami viszont abból adódik, hogy nálunk nem lakik számottevõ fekete népesség. ( pl. a roma-magyar házasság, nem mondható ritkaságnak.)
  Niki, kíváncsi lennék, az USA-ban mennyire gyakori ez? Van -e ebben különbség az egyes államok, vagy a szegényebb és gazdagabb rétegek közözött? Neked vannak-e vegyesházasságban élõ ismerõseid?

  #310483 Hozzászólás

  niki

  zolinak

  igen zoli, ugy ertem hogy mas borszin. a ferjem fekete boru. gondoltam hogy eleg kulonleges magyarorszagon,de hallottam rola, hogy azert elofordul.

  #310482 Hozzászólás

  Zoli

  Szerintem elbeszéltek egymás mellett

  Ki mit ért vegyes házaságon? Ha úgy értjük, hogy férfi és nõ, azaz heteroszexuális az általános, akkor ez volt régebben is az általános, ezért senkinek sem kellett innen elköltöznie. De szerintem Niki azt érti a kérdésben, hogy más országbeli, esetleg más bõrszin lehet a pároknál. Ezt viszont nem hiszem, hogy magyarországon általános lenne. Sõt, azt hiszem inkább ez a különleges eset, amit jól megnéznek, esetleg jól ki is beszélnek.

  #310481 Hozzászólás

  Niki

  Pista

  Nagyon koszonom! Ki fogjuk probalni. Es koszi az informaciot a vegyes hazassagrol is, nagyon segitett. Sokat valtozott a Magyarorszag miota en elkoltoztem! De az jo.

  #310480 Hozzászólás

  Napfényes ízek

  Ez a neve az általam preferált budapesti vegetáriánus étteremnek, mely a VI. ker. Rózsa utcában található. Tényleg érdemes kipróbálni.
  Magyarországon általánosnak mondhatók a vegyes házasságok férfi és nõ között,ill. a párkapcsolatok nagy része is vegyes.

16 hozzászólás megtekintése - 1-16 / 16
Hozzászólás: Vegetarianus Ettermek
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.