Velence

 • Indította
  Témakör
 • #10816 Hozzászólás

  Juli

  Sziasztok. Júniusba akarunk menni Velencébe, de a szállás Lido de Jesoloba lenne. Hogy lehet eljutni onnan Velencébe, aki tud segítsen! Köszi Juli

16 hozzászólás megtekintése - 1-16 / 16
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #134338 Hozzászólás

  szkati

  2 éve pont ilyenkor voltunk ott egy hetet. Mármint Jessolóban. Minden nap bementünk Punte Sabbionéba és onnan Velence. Sajnos rengetegen vannak még ilyenkor is mindenhol, mindenhol sorba kell állni, így- miután nem elõször voltunk- kihagytuk a Szent Márk templomot, mert nem birtuk kivárni
  A vaporettóval viszont megnéztük a környezõ kis helyeket is mint, Murano, Burano és Torcelló( üveg, csipke stb), majd éppen innen, a fórumról kaptuk az ötletet, hogy nézzük meg Caorlét, ami egy tündéri halászfaluból kinõtt üdülõfalu és ott is eltöltöttünk egy kellemes délutánt.
  Sajnos számolni kell azzal, hogy az idõjárás általában júniusban nem a legpompásabb, sokat esik az esõ és fürödni sem tudtunk a tengerben. Végül egy nappal hamarabb jöttünk haza, úgy zuhogott, hogy nem volt értelme maradni.

  #134337 Hozzászólás

  Vadvirag

  Velencebe busszal

  Szia,

  Nem tudom mi a helyzet Jesoloban, de Bibionebol indult mindennap menetrendszerinti jarat a buszallomasrol Velencebe is es mas varosokba is. Gondolom ugyanez megtalalhato minden varosban, csakugy mint Magyaro.-on.
  Azonkivul volt lehetoseg a varosban megfordulo magyar buszos csoportokkal is a Velencei es mas varosokba indulo kirandulasukra elmenni, ha volt szabad helyuk. Ez mindenkepp olcsobb mint a menetrendszerinti jarat. Erdemes megkeresni oket, ha lattok magyar buszt valamerre a varosban.

  Jo nyaralast!

  #134336 Hozzászólás

  Eva20
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Mi is juni vegen megyünk Velencebe. Szallasügyileg vennenk jo tippet – ha van ilyenetek. A mail-cimemre is irhattok. Elöre is köszi!
  EVa

  #134335 Hozzászólás

  yoppi

  köszi

  Már voltam egyszer, és akkor is csak sajnos egy napra, most megint ez a helyzet. Igazából tényleg az érdekelne, hogy vannak-e olyan kedvenc helyei a topiklakóknak, amelyek közhírré tennének. Én pl. múltkori alkalommal egy tündéri pizzázó találtam, csak már nem emlékszem, hogy pontosan hol. Az ember csavarog, néha eltéved, kitéved, betéved, és ott volt: lepukkant házban, egy piciny híd után, maga a hely is használt volt, amire talán a patina szó passzolna leginkább. Csak már nem emlékszem, hogy pontosan hol. (Egy-kettõ már itt is említésre került: pl. legjobb fagyi)

  #134334 Hozzászólás

  sétálj!

  Ha csak egy napod van, akkor szerintem bõven elég, ha csak sétálgatsz a városban. Érezni fogod a hangulatát (meg a sok túristát :) és eljutsz a sodrásban a fontosabb helyekre (amiket jelzik táblák is a városban) Fölösleges azon parázni, hogy nem láthatsz mindent, mert ennyi idõ alatt úgysem fogsz…és ülj le a Szt Márk téren és nézd a forgatagot vagy menj be kis utcákba és reménykedj, hogy az utca végén híd van, nem pedig egy csatorna :) Jó hely Velence, egy nap elég lesz hogy ezt észrevedd

  #134333 Hozzászólás

  yoppi

  egy nap

  Tudom, hogy nem elégség idõ egy nap Velencére, de ha mégis csak ennyi van, akkor mit érdemes megnézni? Mit érdemes csinálni egy nap alatt, hogy ijesztõen nagy hiányérzete utána ne legyen az embernek? Elõre is köszi.

  #134332 Hozzászólás

  diamir

  Arkana-nak

  http://www.ostellionline.org. Tapasztalatom a Mira nevû helyrõl van.

  #134331 Hozzászólás

  Juli

  Gyurka

  Köszi az infókat, kinyomtattam a fórumot és eltettem, hogy ne felejtsem el a tippeket.Arkananak : szerintem a Velence környéki városokban biztos találsz márciusba olcsón szállást, itt van pl Lajos ajánlata lehet tud márciusban is, de tavasszal még utazási irodánál sem lehet túl drága.

  #134330 Hozzászólás

  Arkana
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Kerdes

  Sziasztok!
  Ha marciusban mennenk Velencebe, milyen olcso szallas-lehetoseget, otleteket tudnatok? Szomszed varoska, kornyekbeli szallas, barmi erdekelne, ami tavasszal is jo.

  #134329 Hozzászólás

  Gyurka

  Juli

  Sajnálom, de a jegyek árára nem emlékszem (nem olcsó, de nem is vágott a földhöz). A székesegyház tornyáról azért írtam, mert ott több helyre is belépõt kell váltani, és nehogy ezt spórold meg – míg pl. a kincstárnál én az esztergomit többre tartom. Összességében azt tanácsolom, ne a látnivalók számát csökkentsd, ez a legkevésbé hatékony módja a takarékoskodásnak (hiszen az odautazás költségei már adottak, ne vegyél el a minõségbõl – ha megengedheted magadnak.) Az olasz éttermi árakat én indokolatlanul magasnak tartom, ezért úgy vélem, helyesebb, ha inkább itt igyekszel némi elõre tervezéssel spórolni. Annak, hogy Bolognát ajánlottam, speciális oka van: van ott egy képtár és kápolna, (igen szégyenlem magam, hogy neve nem jut eszembe, de szerintem útleírások eligazítanak felõle) amely sokkalta jobb, mint amit vártam tõle. Egyébként is láthatod, olyasmiket igyekeztem elmondani, amire az úgyis elolvasott irodalmon kívül tartom érdemesnek felhívni a figyelmet.

  #134328 Hozzászólás

  Juli

  Gyurka, Lajos

  Köszönöm mindkettõtöknek a választ! Gyurka ez a belépõjegy dolog jó , 100%,hogy nem veszem észre, nem igen szoktam elolvasni mi van ráírva. Különben Jesolot Velence közelsége miatt választottuk és remélem a tenger is tiszta lesz még június közepén. Persze az sem hátrány, hogy este sem lehet ott unatkozni.Két kisgyerekkel megyünk, úgyhogy nem tudom Padova össze jön-e valahogy (Igaz én Veronába is szerettem volna elmenni, de az még messzebb van)Majd látjuk mi sikerül belõle. Lajos nagyon jó az ajánlatod, de nem tudok vele élni, mert a munkahelytõl juttatásként van az út és adott a Jesoloi apartman. Önellátósok leszünk és szívesen venném ha élelmiszer és étterem árakat valamint a Velencei múzeumok és hajójegyek friss árairól is tudnátok tájékoztatni. Elõre is köszi.

  #134327 Hozzászólás

  Lajos

  Családdal

  Ha pihenni szeretnél Velencéhez közel, ajánlom Cavallinót,tudok jó magánszállást közel a tengerhez.
  Fél óránként indulnak buszok a ház elõl Punta Sabbióniba. Már a buszon olyan jegyet kérj ami velencéig szól, tehát benne van a hajójegy is. Pl: szállás két felnõtt két gyermek 3 éjszaka 180 euro. 2003. aug 26-tól. Ha érdekel jelezz.

  #134326 Hozzászólás

  Gyurka

  Juli

  Jesolo egy turisták fogadására létrehozott szállodasor, homokos parttal és a turisták kiszolgálására alapított vállalkozásokkal. Majd meglátod, és eldöntheted, mi tetszett belõle, és mi nem. Ami a buszt illeti: nem tudom, van vagy sem – igaz, nem is kerestem, nem is érdeklõdtem.
  Még valami eszembe jutott Velencérõl: tudom, Te a belépõjegyek minden betûjét végigolvasod, ezért tudni fogod, de ha véletlenül és most mégsem … A doge-palota belépõje jó a Szt. Márk tér szemben levõ oldalán levõ épületbe (múzeum? kiállítás? ) is. Szóval: olvasd el a jegyen levõ tájékoztatót! És ha a Rialto-híd felé mész, ahol a szûk utca egy kicsit kitágul egy beugró ház után, a mellékutcában a sarkon árulják Európa legjobb fagylaltját! Nem kocsival mentek – de Padováig talán el tudsz vergõdni. Ha módod van rá, tedd meg!

  #134325 Hozzászólás

  Juli

  Gyurka

  Köszönöm a segítséget és a jótanácsokat igyekszem megfogadni õket! Bár nem autóval megyünk hanem busszal, de gondolom vannak helyi buszok is amivel kijutunk a kikötõbe. Jesolot milyennek találod? Attól félek nem túl hangulatos hely (már a képek alapján amit láttam), mondjuk Velence közelsége miatt választottam.

  #134324 Hozzászólás

  Gyurka

  Juli

  Megszólalt a lelkiismeretem. Igaz, hogy a tengerparti úton kell menni, de jobb érzés, ha az embernek e közben útjelzõk mutatják az utat. Tehát: a kikötõ, ahonnan a hajó indul: Punta Sabbioni, az ide vezetõ táblákat kövesd.
  Ha már Velencében járunk: a kikötõbõl a Szt. Márk térre vezetõ úton a két oszlop között végezték ki a bûnösöket, ezért a babona szerint szerencsétlenség e két oszlop között elhaladni. Én nem vagyok babonás (meg akkor még nem is tudtam errõl) és ott mentem át. Viszont megtanultam, a kikötõi tumultusban NAGYON kell vigyázni, hogy meg ne lopjanak a zsebtolvajok.

  #134323 Hozzászólás

  Gyurka

  Juli

  El kell autózni a tengerparti úton a kikötõig (kb. 20 perc), és onnan hajó visz a Szent Márk térre. A kikötõben rengeteg (fizetõs) parkolóhely van, ott tudod hagyni a kocsit. A hajók sûrûn járnak.
  Ha a székesegyházban jársz, menj fel az emeletre (sokan elmúlasztják, de megéri!), páratlan látvány az épület belülrõl, és a Szt. Márk tér fölülrõl!

16 hozzászólás megtekintése - 1-16 / 16
Hozzászólás: Velence
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.