Viztisztitas

 • Indította
  Témakör
 • #26261 Hozzászólás

  Fugedi Tibor

  Hello Mindenkinek! Mit tudtok ajanlani arra hogy a vizet ihatova tegyem Indiaba valo utam alatt (ha palackos nincs a kozelben)?

10 hozzászólás megtekintése - 1-10 / 10
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #307443 Hozzászólás

  Levente

  Re: tabletta

  Bakterimokat ugy tudom keramia filteres vizszurovel is kiszedheted, a virusok ellen meg a tabletta sem hasznal. Ugyhogy a kockazat szerintem marad, ha nem veszed a vizet.

  #307442 Hozzászólás

  gagarin

  Aquapure

  Csatlakozom a fenti emberkékhez annyiban, hogy nincs sok értelme ennek a pepecselésnek (víztisztítás). Ha mégis ilyenekkel akarsz szórakozni, minden normális patikában fillérekért adnak egy un. aquapure nevû tablettát (olyan mint a mi borzalmas neomagnolunk, csak ennek semmi íze). Ez a legjobb!! Jó utat, g.

  #307441 Hozzászólás

  bb

  Re: robbanás

  Errõl jut eszembe:
  -Mi a biztos módja, hogy ne legyen bomba a repülõn, amin utazol?
  -Vigyél magaddal egyet, annak esélye, hogy két bomba lesz a gépen, nagyon kevés.
  :)

  #307440 Hozzászólás

  Levente

  Eloirasok

  Eloirasokrol jut eszembe, palack tenyleg felrobbanhat, de ettol fuggetlenul zoldfulu tapasztalatom gyumolcse:
  REPTEREN NEM BESZELNI!! :-))
  Amirol nem tudnak, az nincs…

  #307439 Hozzászólás

  Lang Xing

  Tüzet viszek

  Amikor elõször jártam Ázsiában, én is becsomagoltam a merülõforralómat. Egyetlen baj volt csupán: nem volt hová bedugni. Nem mindig a konektor hibádzott, volt, ahol az áram. Ha inkább a földgáz elégetése révén keletkezõ hõ energiáját hasznosítjuk, abban sehol sem kell csalódnunk. Palack sok helyen kapható, de vihetünk is magunkkal (ezzel természetesen súlyosan áthágva a legelemibb IATA elõírásokat).

  #307438 Hozzászólás

  SzPP

  Meruloforralo …

  En az ilyen útjaim alkalmával a merülõforralómat vittem magammal, és ez sok
  esetben nagyon jól kisegített a szorult helyzetekbõl. Legutóbb viszont elfelejtettem magammal vinni, és a szállodai szürt vízet voltam kénytelen inni, ami miatt
  elõször aggódtam, de szerencsére nem lett
  tõle semmi bajom.

  #307437 Hozzászólás

  mazsola

  Bambi

  En is tobbszor jartam ugy Indiaban hogy ujratoltott palackos vizet probaltak ramsozni. Mielott fizetsz, nezd meg jol a kupakot. Kb. negyven orszagos tapasztalatom az hogy bambit szinte mindenhol lehet kapni, meg a legeldugottabb falvakban is csak persze nem mindig jeghideg! Ha ez sincs, igyal kokuszlet, az frissen felbontva garantaltan fertozesmentes es minden tropusi orszagban van.

  #307436 Hozzászólás

  Máthé Zoltán

  A jo oreg jod!

  Lehet venni mindenfele szurot, de idovel ugyis bekrepalnak a betetek. A palackok pedig tenyleg sokszor “al-palackok”. En a jodtablettakat hasznaltam, ha birod az izet, illetve a legutobb a patikabol beszerezheto jodtinkturat vittem, csak kerd, hogy az 5%-osat higitsak fel 70%-os alkohollal 2%-ra. Ez egy kis csopogtetoben elfer, es 3-4 csepp/l megteszi. A Mikropur nem jo Gardiara.

  #307435 Hozzászólás

  béka

  Még a sivatagban is

  Hidd el, még a sivatag közepén is felbukkan mindig egy szurtos indiai gyerek nagy tarisznyával és megkérdezi, hogy Could drink sir? Ez komoly.

  #307434 Hozzászólás

  buzás balázs

  Ne igyal sehol!

  En egy hónapot lehúztam Indiában, és azt javaslom, hogy még a legerõsebb víztisztítókat is kerüld el. Palackos víz van mindenhol, de nagyon vizsgáld meg a kupakot!!! Képesek úgy visszatenni a helyére, hogy nem is látszik. Néha piszkos a víz a palackban, ilyenkor javaslom a láb lendítését fej irányba, szükség esetén többször is.
  Jó utat!
  Ha kérdésed van, írj!

10 hozzászólás megtekintése - 1-10 / 10
Hozzászólás: Viztisztitas
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.