Vizummentesseg?

Kezdőlap utazas.com Fórum Észak-Amerika Vizummentesseg?

 • Indította
  Témakör
 • #17692 Hozzászólás

  barki
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Míg az amerikaiak vízummentesen utazhatnak az új EU-tagállamokba, azok polgárai a szlovénokat kivéve csak engedéllyel léphetnek be az országba. Az Európai Unió azt szeretné elérni, hogy az amerikai kormányzat vízummentes beutazást biztosítson az új tagországok polgárai számára.

  A vízummentesség
  (feltétek az Egyesült Államokban)

  – megfelelõ biztonsági elemek az útlevélben
  – az elutasított vízumigénylések aránya 3 százalék alatt legyen
  – a turisták ne maradjanak tovább, mint a vízumban megengedett 90 nap
  – az illetõ ország gazdasági helyzete miatt ne merüljön fel a gazdasági migráció veszélye
  Brüsszelben a közelmúltban bejelentették, hogy júniusig jelentést készítenek az unió és az Egyesült Államok, valamint Kanada és Ausztrália vízumpolitikájáról. A bel- és igazságügy-miniszterek múlt heti találkozóján az is elhangzott, hogy a jelentésben lehetséges válaszintézkedéseket is kilátásba helyeznek; szóba jöhet például az amerikai diplomaták vízumkötelezettségének szigorítása – írja a Világgazdaság.

  A lap rámutat, hogy miközben az amerikaiak vízummentesen utazhatnak az új EU-tagállamokba, azok polgárai a szlovénokat kivéve csak engedéllyel kelhetnek útra. A régi tagországok a vízummentes listán szerepelnek Görögország kivételével.

  Amerikai részrõl ugyanakkor rendre azzal utasítják vissza a vízummentességre vonatkozó kéréseket, hogy a kelet-közép-európai államok nem teljesítik ennek feltételeit. Túl sok kérelmet kénytelenek visszautasítani az amerikai konzulátusok, ráadásul a beengedett magyarok és más térségbeli polgárok közül sokan tovább maradnak, mint ameddig a vízum engedné.

8 hozzászólás megtekintése - 1-8 / 8
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #176804 Hozzászólás

  Axman
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  hm

  azzal hogy megszunik a vizum kotelesseg a latogatok itt tartozkodasara vonatkozo eloirasok nem valtoznak.

  #176803 Hozzászólás

  Joe1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Hm.

  Jó a kérdés.Szerintem az mint eddig,..

  #176802 Hozzászólás

  Lysol
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  nade…

  mi ujsag azokkal, akik mar tultartozkodtak?
  az eddigi tultartozkodasokkal mi lesz?

  #176801 Hozzászólás

  Jozsi7
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Joe spidermannak igaza van

  Azzal, hogy nem kell vizum majd az USA-ba csak azt jelenti, hogy felulhetsz Mo-n az USA fele tarto gepre. Az USA-ban a repteren meg ha nem vagy szimpi az immigration officernek, akkor ugyanugy visszafordithat, mint korabban a vizumoddal.
  Good day to you.

  #176800 Hozzászólás

  Joe1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Többrendbeli hülyeség irásának esete forog fenn.

  1.Nem 3% alatt,hanem 10% alatt kell lenni az elutasított vízum kérelmeknek.
  Ez tavaly 10,2 % volt.
  2.Olyan nincs hogy novembertõl nem kell vízum.
  Max januártól.

  November 1 -tõl,október 31 -ig tart,egy adott ország pénzügyi éve.Ez után vizsgálják,hogy hány százalék volt az elutasítások száma.
  Ha ez 10% alatt van,akkor adják meg a vízum mentességet.

  3.A vízumnak semmi köze a tartózkodási idõhöz.
  A vízum egy beutazási engedély,ami lehet az adott úti cél,de rosszabb esetben csak a reptér.
  A tartózkodási idõt,minden esetben a reptéren az immigration officer állapítja meg,amit feltüntet a repülõgépen kapott I-94 nyomtatványon,magyarul,a fehér kártyán.
  Ez általában 60-90 nap,amit kis szerencsével,illetve ismeretséggel hosszabbítani lehet.

  #176799 Hozzászólás

  Krissz
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Vizumot szeretnék

  Sziasztok, Én mennék már ki az USA-ba, barátnöm tegnap utazott floridába, Õ megkapta a 10éves vizumot! Ha tud valaki segíteni abba hogy elöbb kijussak akkor azt megköszönném!

  #176798 Hozzászólás

  Visa-Free

  US signs visa-waiver deals with Hungary, Lithuania and Slovakia
  18 March 2008, 18:30 CET

  (WASHINGTON) – The US administration on Monday signed deals with Hungary, Lithuania and Slovakia paving the way for visa-free travel for their citizens despite concerns in Brussels over the bilateral agreements.

  The Department of Homeland Security said the three former communist states had agreed to improvements in security with the possibility of securing visa-free travel for nationals travelling to the United States.

  “I applaud Slovakia, Hungary and Lithuania for their leadership on these enhanced security measures, and I look forward to the day when their citizens can travel to the United States without a visa,” Homeland Security Secretary Michael Chertoff said in a statement.

  The three countries follow in the path of Estonia, Latvia and the Czech Republic, which sparked the flurry of bilateral deals with an agreement on flight security in Washington last month.

  Prague was frustrated at the slow pace of European Commission-led negotiations with the US, but the country-by-country deal-making has caused consternation in Brussels.

  The European Commission has jurisdiction for visa reciprocity with third countries and traditionally negotiates on behalf of the entire EU membership.

  “We are always much stronger when we act together in the name of 27 nations than when we act in a bilateral manner,” a justice spokesman said last week.

  Brussels is also concerned that countries concluding such agreements would surrender far more information about their citizens than allowed under EU rules, and it has threatened legal action if the states cross this line.

  The deals are part of the process of joining the US visa waiver programme, but do not guarantee that the signatories will actually be able to enter.

  The waiver currently applies only to 15 EU states, and citizens from Greece and 11 of the 12 newest members — Slovenia being the exception — are obliged to secure visas, even for a short stay, when they arrive on US soil.

  “We’re fortunate to have strong ties with each of these countries, and with the European Union,” Chertoff said.

  “As we move forward with other aspiring allies toward visa free travel, we will also continue to collaborate with the European Union, especially in areas where it has unique legal authority.”

  burs-ar/fgf

  #176797 Hozzászólás

  Kenderice
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Új hír…

  Idézet:
  “A Belbiztonsági Minisztérium munkatársa a Klubrádió washingtoni tudósítójának azt mondta: hétfõn minden bizonnyal aláírják a szerzõdést, és ha Magyarországon októberben 10 százalék alatt lesz a visszautasított vízumkérelmek aránya, akkor novembertõl nem kell vízum az Egyesült Államokba utazáshoz.”

  Nesze semmi fogd meg jól: Úgyis rajtuk múlik, hogy mennyit utasítanak vissza. Ha akarják alatta lesz, ha akarják, nem!

8 hozzászólás megtekintése - 1-8 / 8
Hozzászólás: Vizummentesseg?
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.