vízumsürgetés Németországban és az odaút

Kezdőlap utazas.com Fórum Nyugat-Európa vízumsürgetés Németországban és az odaút

 • Indította
  Témakör
 • #10339 Hozzászólás

  Kevica

  Valaki nem tudja, hogy lehetne megsürgetni a vízumot No-ba? Szörnyû, hogy mennyire bürökraták a németek. Már két hete ott kellene lennem No-ban…. Viszont ha megvan a vízum, valahogy minél olcsóbban kellene kijutnom. A stoppolás most nem megy, mert rengeteg csomagom lesz, viszont ha valaki megy kocsival, vagy tud valami olcsó megoldást, akkor írjatok. Üdv

3 hozzászólás megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #132264 Hozzászólás

  szm

  vizumsurgetesre velemeny

  _szerintem_ (en egyszer igy jartam) a kovetseg automatikusan indit egy timeout-ot az ugyedre, es ha a hivatalos elbiralasi ido alatt nem jon pozitiv valasz, automatikusan kipostaznak egy elutasito levelet.
  Surgetni szerintem nem lehet, esetleg egy helybeli (hivatalba bejaratos) ugyved tud ilyet csinalni.

  Udv: szm

  #132263 Hozzászólás

  Linda

  Nagykövetség

  Nehéz fába vágtad a fejszédet, ha peched van, több hónapot vagy akár 1-2 évet is várhatsz. Ha tartózkodási engedélyre gondolsz, mert mondjuk ott dolgoznál, akkor a nagykövetségen érdeklõdhetsz Bpen. Kint felesleges, mert úgyis leráznak valamilyen ürüggyel, és az elsõ vizumot biztosan a magyarországi nagykövetségen kapod meg. A kontingens minimális, nagyon sok a visszautasitás, mindenkit hazaküldenek, hiszen tele vannak szerbekkel meg horvátokkal meg törökökkel és kezd elegük lenni. Ha mégis megjön a vizum, és már csak a kiúttal lenne gond, abban segithetek, jelezd hogy mikor mennél.

  #132262 Hozzászólás

  Gerit

  Ausländerbehörde

  A vizumot megsürgetni ott lehet, ahol elbiraljak. Ez pedig nem mas, mint a kivant tartozkodasi hely illetekes hivatala (Ausländerbehörde, van minden önkormanyzatnal vagy jarasi szekhelyen). Felhivod öket, megkerdezed, miert nincs meg kesz, aztan mondanak valamit. Telefonszamot vagy a Deutsche Telekom tudakozojaban, vagy az adott varos www cimen talalsz (www.varos.de, itt Ausländerangelegenheiten vagy Ausländerbehörde, esetleg Stadtverwaltung).

3 hozzászólás megtekintése - 1-3 / 3
Hozzászólás: vízumsürgetés Németországban és az odaút
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.