Vonat Svájcban

Kezdőlap utazas.com Fórum Nyugat-Európa Vonat Svájcban

 • Indította
  Témakör
 • #11205 Hozzászólás

  berger7722

  Sziasztok!

  Az egyik barátom mene ki Svájcab és keresi azt a vonatot ami arról híres hogy nagyon szép vidéken megy ha minden igaz akkor piros színû, és ha jól emlékszik akkor benne volt a világ hires vasútvonalai címû sorozatban is a tv-ben.

  Ha ezek alapján a “konkrét jól beazonosítható infók :))” alapján tudtok segíteni azt szivesen venné. Ha esetleg valami link van az is jó.
  Köszönöm

8 hozzászólás megtekintése - 1-8 / 8
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #135987 Hozzászólás

  JJ

  Tójának

  Szerintem jobb, ha Svájcba frankot is viszel. Nem mindenhol lehet fizetni euróval, csak nagyobb helyeken. Képeslapot is érdemesebb frankban fizetni.

  #135986 Hozzászólás

  Tója

  Fizethetek Euróval Svájcban ?

  Holnapután indulok Ausztriába és Svájcba. Csak Eurót váltottam be, és azt szeretném megkérdezni, hogy váltsak-e svájci frankot is a biztonság kedvéért, vagy mindenhol fizethetek Svájcban Euro-val ?
  ( étterem, utazás, képeslap vásárlás, belépõdíjak érdekelnének konkrétan).

  #135985 Hozzászólás

  CrocodileMick

  Furka Bergstrecke

  Ha már svájcba jártok és érdekel a vasút, akkor még érdekes lehet részetekre a “Dampfbahn Furka-Bergstrecke”. 1982-ig a Glacier-Express is itt haladt végig, de amiután megnyitották a Furka-bázis alagutat, a hágón keresztül vezetö vasútvonal haszontalanná vált. Szerencsére létrejött egy egyesület és így sikerült megmenteni ezt a gyönyörü vasútvonalat. Itt egy link ahol többet is olvashattok/láthattok róla:
  http://www.furka-bergstrecke.ch
  Ha kellenek még infók ausztriai/svájci vasutakrol, szívesen írok.

  Üdv, Mick

  #135984 Hozzászólás

  Henci

  Svájc és a vasút

  szerintem elválaszthatatlan egymástól. Hihetetlen, hogy milyen mérnöki bravúrokkal építették meg azokat a pályákat, úgy, hogy a tájat sem rontja el…sõt.
  Tudtommal a Glacier-expresszt (õ a leghíresebb) több társaság is üzemelteti. Nem mondhatni, hogy hol a legszebb, én a St Moritz-Disentis vonalat tudom ajánlani, mert ott utaztam vele. (Disentisben a Rhätische Bahnt felváltja a Furka-Oberalp, majd Zermattig azt hiszem még egy. Ezen a részen nagyon ajánlom még a Bernina expresszt, szintén St. Moritz-i vagy Pontresina-i felszállással, amely a Bernina hágón (gleccser és két, bocsi 3 gyönyörû tó) majd a túloldalon már Olalszország kis mediterrán klímával (Végállomás Tirano)
  Szintén ajánlhatom az Interlakenbõl menõ vasútakat fel a Jungfraujochra, egy élmény, fõleg ha megáll az ember Grindelwaldban is. Ezen a környéken még szép a Brienzbõl induló fogaskerekû kisavasút fel a hegycsúcsra is.

  #135983 Hozzászólás

  berger7722

  Köszönöm

  mindenkinek a segítséget, majd megpróbálom rávenni a srácot, hogy szerkesszen valami fényképpel megtámogatott beszámolót. Nehéz lesz de jótett helyébe jót várj..

  #135982 Hozzászólás

  CrocodileMick

  RHB

  A Rhätische Bahn-t a http://www.rhb.ch/ alatt találod meg. A http://ferien.graubuenden.ch/de/toptipps.cfm?category=AllinGR&subcat=Top5GR_Bahnpauschalen linken pedig turisztikai infókat találsz Graubünden-röl. Ha Svájcba jársz akkor ne hagyd ki a Rigi Bahn-t se! Itt a link: http://www.rigi.ch/website/deutsch/indexa.asp#

  Üdv, Mick

  #135981 Hozzászólás

  Tina

  Ajánlom még

  a Vereina vasutat ( Klosters – Sagliains)

  és egy másik gyönyörû vonal a Landquart – Davos közötti.

  A piros vonat neve: Rathische Bahn ( az a-n két pont)

  Berger:Jó utat és jó lenne egy beszámoló, ha a barátod visszajött.

  #135980 Hozzászólás

  jenny

  sok vonat piros svájcban…

  szia berger!

  ezekkel az adatokkal nem segítettél sokat nekem, mert egyrészt az egész svájc gyönyörû, másrészt nagyon sok piros vonat van…a mûsort nem láttam, de a legszebb vonatútvonalak:

  1, glacier express (zermatt – st.moritz)
  2, bermine express ((chur – lugano)
  3, mont blanc express (martigny – chamonix)
  4, sankt bernhard express (martigny – grand st. bernard)
  5, bahnen der jungfrau region (interlaken ost – jungfraujoch)
  és habár nem piros a vonat, hm. sárga, de nagyon szép út: zürich – genf…

  és 1 link:
  http://www.sbb.ch

  jó utat svájcba!
  üdv. jenny

8 hozzászólás megtekintése - 1-8 / 8
Hozzászólás: Vonat Svájcban
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.