Washington, DC es kornyeke: mit erdemes megnezni?

Kezdőlap utazas.com Fórum Észak-Amerika Washington, DC es kornyeke: mit erdemes megnezni?

 • Indította
  Témakör
 • #17155 Hozzászólás

  Gabor

  2 hetig leszek ott, kocsi van. mit erdemes megnezni?

10 hozzászólás megtekintése - 1-10 / 10
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #172814 Hozzászólás

  Kirix

  Sziasztok!

  En nem a fentiekhez akarok hozzaszolni, csak az erdekelne van e valami hun ismerosotok itt Baltimorban ahova nemreg keveredtem.
  By Gabor.

  #172813 Hozzászólás

  szalapala

  Tényleg, Arlingtonról nem írtunk

  Mert az már nem Washington D.C., hanem Virginia.
  Viccet félretéve, tényleg érdemes megnézni a temetõt, fõleg, mert onnan elég jól belátni a várost. A Kennedy síron nincs sok mindent nézni, a Lee-ház az már inkább látnivaló.

  És az elõbb nem írtam, hogy a Washington Monument igaz, hogy ingyenes, de jegy az kell rá, idõnként sorba lehet állni egy-két órát is.

  Crystal Citynél van az a marha nagy könyvesbolt? Vagy Pentagon Citynél? Inkább elõbbinél, nem? Na, abban elvoltam majdnem egy napig.

  Egyszer a Pentagon Citynél szálltunk ki a metroból – nem azonos a Pentagon megállóval -, és este fél hétkor teljesen kihalt az egész városnagyságú aluljárórendszer, alig egy-két ember lézengett, üzletek nagy része már bezárva. Mindez este fél hétkor!
  És akkor odajött hozzánk egy amerikai katona, aki elõbb ment el mellettünk. Hallja, hogy magyarul beszélünk, segítsünk már neki! Mondta ezt magyarul.
  Kiderült, hogy pittsburgi magyar származék, és most vezényelték át valahonnan Indianaból, és most washingtoni magyarokat keres. Ki kellett, hogy ábrándítsuk: Washingtonban vagyunk ugyan, magyarok is vagyunk, de nem vagyunk washingtoni magyarok. Elég meglepõ volt a szitu.

  #172812 Hozzászólás

  Kalti

  Meg valami..

  Sziasztok!

  Nagyon jo kepet adtatok arrol, hogy mit erdemes DC-ben megnezni. De az Arlington-temetot kihagytatok (Lee-tabornok haza, orsegvaltas, Kennedy-sir stb.)

  A szorakozohelyeket illetoen ezen Clarendon metroallomasnal is vannak hangulatos barok, ill. Chrystal Cityben (a Pentagon kozeleben) van egy hotel, amelynek a tetejen egy bar mukodik. 1 ora alatt fordul egy kort, es csodalatos a kilatas a varosra. Bocs, a nevet elfelejtettem.

  #172811 Hozzászólás

  szalapala

  Rubinak.

  Washington valóban mintegy 60 %-ban fekete. Lehet hogy 70%
  De ez miért zavar?
  A lakónegyedeket illetõen a Rock Creek ad egy határvonalat, ha jól emlékszem. Keletre színesek, nyugatra inkább fehérek laknak.
  Ne zavarjon.
  A feketék ottlegalább annyira intellingensek, mint nálunk a “fehérek”.
  Én éjszaka végigcsászkáltam az egész belvárost, az északkeleti részt is beleértve. Nem volt semmi különösebb veszély. Még a Union Station-tõl északra se. Sokkal jobb, mint Budapest belváros este 10 után. Unalmasabb is.

  #172810 Hozzászólás

  rubi

  csak egy futo kerdes…

  En nem voltam meg DC-ben sosem, ezert kerdem: Az igaz, hogy a turistalatvanyossagokat leszamitva, tele van a varos fekakkal, na jo afro-amerikaiakkal? Egy ismerosom azt mondta, hogy ijesztoen sokan vannak…

  #172809 Hozzászólás

  Martin

  Greenbeltbol

  Hi Gabor!

  100 %-ik egyetertek a tobbiekkel!
  Ezek a legjobb helyek DC-kornyeken.

  Szerintem meg a konyvtarakat( pl Kongresszusi konyvtar: Guttemberg Biblia,Thuroczy Kronika Matyas konyvtarabol es mas “ocskasagok”) se hagyd ki DC-ben, a Capitolium mogott ,gyalog is felsetalhatsz.
  En Greenbeltben lakom ,ha busszal lemegyek a metroig az $1.25 a metro hetvegen Greenbeltbol DC-be $2.50 visszafele megint $2.50 ,de a busz hazafele mar csak 25 cent, ha viszel transzferkartyat a metroallomasrol. A benzinnek 1.15$ gallonja $6,50 abbol a kocsim (igaz Geo metro 1L)220 merfoldet megy es gyorsabb,kenyelmesebb.De ez persze attol is fugg hol laksz!
  Meg a Collage Park-ot tudom ajallani (egyetemi negyed csupa fiatal,lanyok,diszkok,szorakozohelyek ,ha beszelgetni,ismerkedni stb…)itt talalhato az University of Maryland.(gyonyoru!!)
  Greenbeltben megnezheted a NASA kozpontjat,valamint a Greenbelt nemzeti parkot mindketto a 193-as utrol nyilik.

  #172808 Hozzászólás

  szalapala

  DC és környéke

  Én voltam Washingtonban négy hétig, nekem tetszett. Éppen október-novemberben. (Lényegesen melegebb az éghajlat, mint nálunk, hacsak valami ritka peched nincs.)
  Az emlékmûvek mellett – a Jefferson Memorial talán a legszebb közülük – a múzeumokat mindenképp nézd meg, nemcsak azért mert ingyen vannak. (A legjobbak a National Gallery of Art, a National Air and Space Museum, National Museum of American History,National Museum of Natural History)
  (Az állatkert is ingyen van, mert az is a Smithsonian alapítvány része.)
  Ezek mind gyalogláb elérhetõek egy kupacban, kocsival ne is menjél be a belvárosba, csak hétvégén tudsz rendesen parkolni. A tömegközlekedés jó, érdemes egynapos bérletet venni.
  A Great Falls környéke is szép valóban. Ott viszonylag bagóért lehet venni kisebb birtokokat:)))
  Kocsival érdemes nagyobb túrákat is tenni.
  Annapolist én is javaslom. Baltimore sincs messze, bár az annyira nem szép, ott a toronyba lehet felmenni, meg a kikötõ régi része érdekes.
  Dél felé én javaslom Alexandriát, – oda metróval is ki lehet menni – meg Mount Vernont mindenképp. Ez volt George Washington birtoka, szép hely a Potomac partján.
  Ha kicsit messzebb is akartok nézni elmehettek a Shenandoah-völgybe, az egyik legszebb nemzeti park, bár nekünk pechünk volt, mert ködös, szitáló idõnk volt.
  Mi tettünk egy kétnapos túrát.DC.-tõl nyugat felé – Front Royal (a Shenandoah bejárata) – délre fordulva Charlottesville (itt volt Thomas Jefferson birtoka)- Richmond (a régi/új fõváros) – Williamsburg( az elsõ fõváros, kolonialista emlékek) – Newport News, Norfolk, Virginia Beach(szintén hagyományõrzõ hely)- és vissza észak felé a Chesapeake Bay Bridge Tunnelen át, ez külön élmény: a hidak, alagutak rendszere az Atlanti Óceán szélén, az öblön keresztül. Utána fel a DelMarVa félszigeten és Annapolis érintésével vissza Washingtonba. Emlékezetes volt.

  Itt van egypár kép. Washington és környéke

  #172807 Hozzászólás

  Ritus

  DC

  Az sem rossz, meg az arboretum is szep.
  De ket hetbe belefer egy Baltimore es Annapolis is.:)

  #172806 Hozzászólás

  klara

  DC

  En az Old Post Office-ba is elmennek.

  #172805 Hozzászólás

  Ritus

  Latnivalok DC-ben

  Legfontosabbak: Washington Monument, Capitol, Feher Haz es persze az egesz Mall, ami a Lincoln Memorialtol indul es a Capitolig tart. Szerencsere minden muzeum ingyenes, igy oda sem art benezned.
  Nagyon erdekes meg Georgetown, ami a Potomac partjan van, DC es Maryland hataran, sok uzlettel es Old Town Alexandria a virginiai oldalon. Igazan Washingtonban nincsenek setaloutcak, igy ha setalgatni akarsz es kirakatokat nezni, mindenkepp erre a ket helyre kell menned.
  Ha nemzeti parkot akarsz latni, a Great Falls Park kb. 20 percnyire van a Potomac partjan.
  Szorakozas szempontjabol a dance clubbok bent vannak DC-ben, Georgetownban es Alexandriaban inkabb barokat talalsz.
  De ird meg mi erdekel es szivesen megirom, mi hol van!:)

10 hozzászólás megtekintése - 1-10 / 10
Hozzászólás: Washington, DC es kornyeke: mit erdemes megnezni?
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.