yemen

 • Indította
  Témakör
 • #45727 Hozzászólás

  németh gergõ

  Szeretnék yemenbe utazni,minden infot megköszönnék olyanoktól, akik már jártak ott. Köszi.

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 115
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #436372 Hozzászólás

  lázika

  Attila alias Sajo ill János !

  irtam az emiletekre.

  #436371 Hozzászólás

  Sajo

  Hardramaut

  Sziasztok!

  Azért nem írtam eddig választ, mert 4-5*-os hotelekben nem voltam Jemenben.

  De Lázika hozzászólására válaszolva: Hardramautban a BMC hotelt csak kívülrõl láttam, mi abban a szállodában voltunk amely a kommunista idõkben az egyeteln volt Sayun-ban (most nem jtt eszembe a neve). Több épületbõl és számtalan szobából állt, szép nagy kertjei és udvarai, medencéje volt és olyan igazi gyarmati hangulatot árasztott. Vacsora medence partján kerti lámpák és gyertyák fényében. (Persze a szobák nem érik el egy sokcsillagos szálloda színvonalát, de valami régi légkondi volt azért.) Amúgy nagyon nyugis volt minden, mi voltunk az egyetlen vendégek. Az ára is barátságos volt, egy jottányit sem változott az 1998-as kiadású LP-ben szereplõ árhoz képest.

  Szóval ennyi. Na meg persze BUEK.

  Lazika, elhagytam az elerhetoseged. Megirod az e-mailemre?

  Sajo’

  #436370 Hozzászólás

  János

  Lázikának

  Milyen jó,hogy hallok felõled. Buék.Irigyellek Irán miatt. Képzeld Szudán helyett az utolsó pillanatban sarkkör túra lett.

  Üdv: j

  #436369 Hozzászólás

  lázika

  isip ! Nézd meg az utleirásban

  amit irtam, a BMC Hotel Hadramautban még európai szinten is min. 3. csillagosnak számit. De különben hivhatsz 06-30-9600255, vagy villanypostán: lg1953@freemail.hu. Hali és BUÉK (persze mindenkinek: Sajo-nak, Jánosnak stb.)
  ps: Irán lett a tavaszi ut.Áprilisban megyünk.

  #436368 Hozzászólás

  sax

  vannak

  soqotráról leírások, a gond, hogy enm magyarul. ha angol vagy olasz megy itt nézz körül:
  http://www.friendsofsoqotra.org
  http://www.soqotra.info
  http://www.yemeni-dreams.com/soqotra.html
  http://www.cisonostato.it/page.php?id=1163

  al-mukallából és sana’a-ból van heti két repülõ, de nem tudom mennyibe kerül.

  #436367 Hozzászólás

  carlitos

  egy kérdés

  Szokotra szigetérõl tud valaki némi infót?(hogy lehet eljutni oda, érdemes-e egyáltalán, stb.)

  #436366 Hozzászólás

  jános

  hát a négycsillagos

  az felejtõs, ahogy kávéfõzõ mondja.

  1.Szerintem egyénileg nem lehet nagyon közlekedni arabtudás(olvasás, beszédértés be-katt-ant katonákkal). Kísérõvel, meg a városokban abszolút biztonságos.

  2.Meg lehet, de a jemeni oldalon nézdd meg, nyomtasd ki és vidd magaddal. kint 10500 Ft itthon 18000 és 1 hét.(2 napot mondtak nekünk is)

  3. mi is a qatar-ral megyünk, nem egy nagy durranás, transit vízum nem szükséges.

  4. Jól mondja Kávéfõzõ, Sayunban, Shibamban nincsenek ilyen szállodák, ahol meg vannak azok drágák.

  Lázikát érdemes megkérdezni, meg Sajót, õk sok tanácsot adtak nekünk is.

  Üdv

  #436365 Hozzászólás

  frei tamas

  toto

  abban egyetertek,hogy nem mindig a valosag jon le frei musorarol,de szerintem nem volt a jemeni neppel szemben semmifele negativuma a filmjeben

  #436364 Hozzászólás

  Kávéfõzõ

  re: Utazás Jemenbe

  “Kint **** ill. ***** szállodákban aludnánk.”

  Azt megnézném, hogy a Hadramaut vádi közepén hol találsz te ilyet…

  Ha meg csak olyan helyre mész, ahol ilyen van, akkor szerintem el se indulj. Öreg, ezt az országot nem a luxusturizmusa miatt kell szeretni.

  #436363 Hozzászólás

  isip
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  e-mail címem

  Az e-mail címem: itsip@freemail.hu

  #436362 Hozzászólás

  isip
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Utazás Jemenbe

  2006. január 20-án indulnánk Jemenbe a barátnõmmel Bécs -> Doha -> Sana’a útvonalon. Február 3-án jönnénk vissza.
  Kérdéseim:
  1. Biztonságos-e Jemen egyéni turisták részére?
  2. Meg lehet-e venni a vízumot Sana’a-ban a repülõtéren?
  3. Szükséges-e Katarban vízumot váltani? Amennyiben igen, úgy meg lehet-e azt venni a dohai repülõtéren? (Katarban csak a trnzitváróban tartózkodnánk 1-2 órát, nem szeretnénk kimenni a városba.)
  4. Végezetül: lenne-e olyan vállalkozó kedvû pár, aki szívesen velünk jönne a fent jelzett idõpontban? Az oda-vissza repülõjegy 131.000 ft körül alakul fejenként.
  Kint **** ill. ***** szállodákban aludnánk.
  Várom a sürgõs választ!
  Telo.: 06-30/90-56-442 (sms-t küldj, amint lehet visszahívlak! Számodat bizalmasan kezelem.)
  Üdv. István

  #436361 Hozzászólás

  jános

  lehet,

  mert van a doan, meg a dohar. csináltunk egy nagy kört a vége meg kakaóscsiga lett, egyszer szanaabn aludtunk az utoló elötti nap. üdv

  #436360 Hozzászólás

  lázika

  János !

  Irtad a Wadi Doan-t Sanaa után ! Ez melyik vádi, ami Mukalla felett van, vagy van egy másik is ? Kicsit nem értem az ut sorrendjét ? Hali és üdv. Megj.:Jó volt a Bab el Jemen tetején bámészkódni mi !! Irjatok a lg1953kukacfreemail.hu ra is ha van kedvetek Hali

  #436359 Hozzászólás

  János

  Nem,

  nem szükséges.

  Szia Krissz, nem szükséges. Kell fénykép és munkáltatói igazolás ami igazolja, hogy ettõl eddig jemenbe mész szabadságra és utána visszatérsz dolgozni. 2 napot mondtak de 5 lett az intézés és még most is 18 000 Ft.

  Amúgy ha Szanaa-ba mész egybõl, a reptéren kapsz vízumot és úgy csak 10 500 Ft. Nézdd meg a jemeni oldalakon, mert a követségen nem reklámozzák az olcsóbbik megoldást.

  Szerintem úgy állítsd össze mint mi, vagy mint Lázika. Az õ mintájára terepjáróval mentünk körbe ami drága volt 7nap~100 000 Ft/autó, de hatékony. Zabid, Sada már így sem fért bele nekünk.7 teljes napba(amit terepjáróztunk) ez fért: Szanaa-Mareb-Sayun-Tarim-Shibam-Al Hajjarian-Szif-Hadramaut-Al Mukala-Bir Ali-Aden-Al Moka- Taiz-JIblah-Szanaa-Wadi Doan-Thula-Shibam/Kafkaban-Hababa-Szanaa.

  Moka az én vágyam volt, de sajna felejtõs, Bir Alit , JIblah-t érdemes megnézned

  Ott jártunkkor még szórakoztak az engedélyek miatt,kaptunk gépfegyverest, meg rendõrautót is, de már lehet buszozgatni ésszel a turistáknak is. Ha kell adok egy jemeni emailt aki kifejti ezt. ali_tours@yahoo.com http://www.geocities.com/yemenassalam üdv: János

  #436358 Hozzászólás

  krissz1
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  János!

  Még mindig szükséges a vizumhoz yemeni utazási iroda igazolása? Ha igen meg tudnád adni a címüket ahol te intézted? Januárban 7 vagy 8 napom lesz Yemenbe utazni. Szerinted ,hogy állítsam össze a programot .hogy ilyen rövid idõ alatt a legtöbbet lássam az országból?

  #436357 Hozzászólás

  Toto

  csatlakozom az elõttem szólólhoz

  Sziasztok!
  Szerintem is felháborító, hogy egy ilyen gyönyörû országról, és annak lakóiról milyen torz, és primitív módon készített filmet Frei Tamás. Én egy hónapos ottartózkodásom alatt nagyon kedves helyi lakosokat, és csodaszép országot ismertem meg, mály kultúrális hagyományokkal. A Freihez hasonló gátlástalan mûsorcsinálók, akiknek csak a nézettség a fontos na és persze az (ál)szenzáció, nem hogy segítenék a népek vallások közötti megértést, hanem épp ellenkezõkeg elélyítik azt. Szerintem írnunk kéne Freinek, bár nem hiszem hogy válaszra méltatna bennünket, de talán néhány percre elgondolkodna azon, hogy nem eszi meg mindenki azt a sok baromságot amit ebben a filmben Jemenrõl, ésd a jemeni néprõl mondott.

  #436356 Hozzászólás

  János

  nagyon

  jó volt,remek! Természetesen majd beszámolunk az itthoni guide-unknak!!!

  #436355 Hozzászólás

  lázika

  na milyen

  volt ??

  #436354 Hozzászólás

  János

  Yemen -Friss információk

  Sziasztok, tegnapelõtt jöttünk vissza 3 hetes Yemeni utunkról. Ha valakinek kérdése van Yemen, Omán illetve Emirátusok vízummal, egyébbel , hátha tudunk jó választ adni.

  #436353 Hozzászólás

  Max

  Frei

  Jemen tiltakozik a Frei Dosszié miatt.
  A magyar Külügyminisztériumnál tiltakozott Jemen a Frei Dosszié legutóbbi adása miatt. A kifogás szerint a mûsorban úgy tüntették fel a jemeni népet, mintha egy terrorista gépezet része lenne.
  A jemeni nagykövetség a TV2 kereskedelmi televízió november 7-én sugárzott Frei Dosszié címû mûsora miatt emelt kifogást.A diplomáciai képviselet szerint az adásban valótlan állítások és rágalmak hangzottak el Jemenrõl, “melyek úgy állítják be a jemeni nép egészét – csecsemõtõl az aggastyánig -, elnökét és kormányát, mintha egy, az egész világot fenyegetõ, elõre megtervezett forgatókönyv alapján mûködõ terrorista gépezet része lenne”.A nagykövetség azt kérte a Külügyminisztériumtól, hogy ítélje el ezt “a gyûlöletkeltõ és agresszióra buzdító”, illetve “a két ország közötti példamutatóan jó kapcsolatot romboló tevékenységet”. A jemeni nagykövet személyesen járt a Külügyminisztériumban, hogy kifejezze tiltakozását.Polgár Viktor, a Külügyminisztérium szóvivõje az MTI-nek azt mondta, hogy Magyarországon sajtószabadság van, a felelõsség a kereskedelmi csatornáé. Hangsúlyozta, hogy a Külügyminisztérium ilyen sajtóvélemények ügyében nem foglal állást.Hozzátette ugyanakkor, hogy ami ebben a mûsorban elhangzott, annak semmi köze a Jemennel kapcsolatos magyar állásponthoz, az arab-félszigeti országgal ugyanis nagyon jó kapcsolatokat ápol Magyarország.(MTI)

20 hozzászólás megtekintése - 1-20 / 115
Hozzászólás: yemen
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.