zoldkartya-allamoplgarsag

Kezdőlap utazas.com Fórum Kivándorlás, kinti magyarok zoldkartya-allamoplgarsag

  • Indította
    Témakör
  • #21021 Hozzászólás

    Alexa1
    Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

    Velemenyeket szeretnek hallani, mert eddig akarhany embertol hallattam, mindenki mast mondott.
    Mennyi ideig kell zoldkartyasnak lenni, hogy kervenyezni lehessen az allampolgarsagot az USA-ban.
    koszi

10 hozzászólás megtekintése - 1-10 / 10
  • Szerző
    Hozzászólás
  • #219048 Hozzászólás

    eduard1
    Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

    Valakinek van informacioja

    arrol h tultartozkodassal lehet e zoldkartyahoz jutni?
    Valamint a most folyo egyezkedesrol kinek milyen hire van, miszerint 7millio illegalis bevandorlonak akarnak legalis tartozkodasit adni?

    eduard

    #219047 Hozzászólás

    Lesznyik
    Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

    Krisztinanak

    Szia Krisztina!

    Irnek, ha tudnam az email cimedet.

    Lesznyik

    #219046 Hozzászólás

    Krisztina6
    Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

    Lesznyik, Marcsi

    Sziasztok, lenne nehany kerdesem a zoldkartyaval ill. hazassaggal kapcsolatban. Szeretnem, ha e-mailen keresztul vennenk fel a kapcsolatot, ritkan jovok fel az utazas.com-ra. New Yorkban elek. Kerlek irjatok!

    #219045 Hozzászólás

    Romesz
    Tag

    tegnap

    utana neztem, hazastarsnak 3 ev utan lehet kerelmezni az allampolgarsagot,
    mindenki masnak 5 ev a minimum varakozas,
    a hatarido lejarta elott 90 nappal lehet beadni a papirokat a US allampolgarsagert.

    #219044 Hozzászólás

    Marcsi2
    Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

    Lesznyik

    Koszi a valaszt

    #219043 Hozzászólás

    Lesznyik
    Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

    Marcsinak

    Szia Marcsi!

    Igen, en ’96 tavaszan hazasodtam, majd ugyanazon ev nyaran jottem ki az Egyesult Allamokba. Ugy mint Te, en is 2 evig ervenyes ideiglenes zoldkartyat kaptam. Utana kuldtek egy allando zk-t (permanent resident card), amit egy evig birtokoltam, majd 1999 nyaran – mint azt a vermont-i INS-tol megtudtuk – beadtam a papirokat a honositasert, ami nagyjabol 3.5 honapot vett igenybe. Lehet, hogy igazad van es azota valtoztak az ide vonatkozo rendelkezesek. Mindenesetre velem igy tortent.

    Udv,
    Lesznyik

    #219042 Hozzászólás

    Marcsi2
    Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

    1999-2006

    Szia Lesznyik, lenne egy kerdesem a dologgal kapcsolatban…
    Te 1995-96-ban kotottel ezek szerint hazassagot, es te rogton Permanent resident kartyat kaptal?
    Mert en tavaly kotottem hazassagot, meg is van a zoldkartya, es csak temporary permanent resident lettem, 2 evig. 2 ev mulva megkapom a permanent pernmanent green cardot, es utana 3 ev kell az allampolgarsagig, es azert csak 3, mert hazassag utjan szerzett ZK-m van.
    En legalabbis igy tudom. Nem lehet, hogy azota (1999) valtoztak a dolgok? Azert kerdem, hogy te rogton teljes erteku zoldkartyat kaptal akkor, vagy te is temporary-t? (a kartyan nincs rajta, hogy temporary, csak a levelben, amit kuldtek, plusz az ervenyessege 2 ev (2005-2007)
    Kozben utananezett a parom, es azt talalta, hogy:
    http://www.us-immigration.com/information/citizenship_tutorial/index.html
    You may apply for naturalization if:

    -You have been a lawful permanent resident for five years.
    -You have been a lawful permanent resident for three years, have been married to a US citizen for those three years, and continue to be married to that U.S. citizen.;
    -You are a lawful permanent resident child of United States citizen parents: or
    -You have qualifying military service.

    Tehat 5 ev, ha a zk-t nem hazassag utjan kaptad, hanem munka, vagy zk lotto, csaladtag stb es 3 ev ha hazassag utjan.
    Csak azt nem tudom, hogy ebbe a 3 evbe beletartozik-e a temporary (conditional a hivatalos neve) permanent resident status vagy sem…
    azt tudom, hogy mielott lejar a 2 ev, kozosen a ferjemmel be kell adni egy kervenyt, hogy vegyek le a conditional-t a zk-rol
    Na szep napot mindenkinek
    Marcsi

    #219041 Hozzászólás

    Lesznyik
    Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

    Betty-nek

    Szia Betty!

    En hazassag reven jutottam zoldkartyahoz es pontosan 3 evvel a zk megszerzese utan allampolgarsagert folyamodtam, amit kb. 3.5 honappal kesobb meg is kaptam (1999-ben).

    Udv,
    Lesznyik

    #219040 Hozzászólás

    Marcsi2
    Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

    szvsz

    Szereny Velemenyem Szerint ez nem velemeny kerdese, hanem torvenye.
    Mivel mar allapolgarsagrol kerdezel, feltetelezem, hogy tudsz angolul, ezert nem forditom le, ha megis szukseged van segitsegre, szolj.
    >>>>
    http://uscis.gov/graphics/services/natz/general.htm
    >>>>
    Age

    Applicants must be at least 18 years old.

    .-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
    Residency

    An applicant must have been lawfully admitted to the United States for permanent residence.
    .-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
    Residence and Physical Presence

    An applicant is eligible to file if, immediately preceding the filing of the application, he or she:

    -has been lawfully admitted for permanent residence (see preceding section);
    -has resided continuously as a lawful permanent resident in the U.S. for at least 5 years prior to filing with no single absence from the United States of more than one year;
    -has been physically present in the United States for at least 30 months out of the previous five years (absences of more than six months but less than one year shall disrupt the applicant’s continuity of residence unless the applicant can establish that he or she did not abandon his or her residence during such period)
    -has resided within a state or district for at least three months
    .-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
    Good Moral Character

    Generally, an applicant must show that he or she has been a person of good moral character for the statutory period (typically five years or three years if married to a U.S. citizen or one year for Armed Forces expedite) prior to filing for naturalization.

    .-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
    Attachment to the Constitution

    An applicant must show that he or she is attached to the principles of the Constitution of the United States.
    .-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
    Language

    Applicants for naturalization must be able to read, write, speak, and understand words in ordinary usage in the English language.
    .-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
    United States Government and History Knowledge

    An applicant for naturalization must demonstrate a knowledge and understanding of the fundamentals of the history and of the principles and form of government of the United States.
    .-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
    Oath of Allegiance

    To become a citizen, one must take the oath of allegiance. By doing so, an applicant swears to:

    -support the Constitution and obey the laws of the U.S.;
    -renounce any foreign allegiance and/or foreign title; and
    -bear arms for the Armed Forces of the U.S. or perform -services for the government of the U.S. when required.
    .-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

    Nagyjabol kiszedtem a lenyeget, ha minden reszlet erdekel, akkor a fenti linken megtalalod.
    Tehat 5 eve ZK kell, csak hogy a kerdesedre valaszoljak.

    #219039 Hozzászólás

    Alexa1
    Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

    sorry

    Bocsi az olvasoktol, az indito temaban elutottem a cimben szereplo szot ALLAMPOLGARSAG-ot alartam irni.

10 hozzászólás megtekintése - 1-10 / 10
Hozzászólás: zoldkartya-allamoplgarsag
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.




Hozzászólások lezárva.