Zöldkártyások, akik nem élnek Amerikában

Kezdőlap utazas.com Fórum Kivándorlás, kinti magyarok Zöldkártyások, akik nem élnek Amerikában

 • Indította
  Témakör
 • #20172 Hozzászólás

  Gabor67
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Hogyan lehet amerikától hosszabb távon távol maradni, hogy ne vesszen el a zöldkártya (ismerem a belépési szabályokat, évente egyszer be kell lépni) illetve esetleg az állampolgársághoz szükséges 5 évet megszerezni úgy, hogy nem vagyok ott.
  Szoktak-e kellemetlenkedi a határon zöldkártyással, ha tovább távol volt, mint 1 év vagy az egészet nem veszik olyan komolyan.

17 hozzászólás megtekintése - 1-17 / 17
 • Szerző
  Hozzászólás
 • #208585 Hozzászólás

  Gabinak üzenem

  rentry permit I 131 nyomtatvány

  #208584 Hozzászólás

  Frieden
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Nem latta valaki a hozzaszolasomat…

  Szerintem IKSZmen Ur torolte(tte), ugyanis neki szolt…

  #208583 Hozzászólás

  Luppi
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Az en tapasztalatom!

  Nekem egyszer fordult elo,hogy 6 honapnal tovabb nem tartozkodtam az orszagban,az utlevelembe bevestek,hogy 6 honapot kivul voltam,de visszaengedtek szo nelkul!
  Az allampolgarsagi vizsgahoz annyit szolnek,hogy aki 5 evet leelt itt az beadhatja a kervenyet,de ha csak 1 napra is elhagytad az orszagot datum szerint be kell irni,hogy mikor nem voltal itt!Nagyon fontos,hogy pontos legyen a datum,mert utana neznek!Ha hazudsz ugrik az allampolgarsag!Az 5 ev nem azt jelenti,hogy 5 evig nem mozdulhatsz ki az orszagbol!De mint irtam a fentiekben,be kell irni,hogy mettol-meddig nem tartozkodtal bent!De az 5 evnek kereken megkell lennie!!!!
  Udv

  #208582 Hozzászólás

  I had a date with destiny !

  Ebben sok igaz van. Mit jelent az hogy hazám érdekeit szolgáljam ? Egyre többen kétlik tökfej bölcsességét, mert butaságai sokba kerülnek. Saját tapasztalatombol meritve, majmot belõllem senki nem csinálhat, se itt se ott.

  #208581 Hozzászólás

  B Kati
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  ask not…

  Can’t have the cake and eat it too.

  Ha valaki csak azert jon ide hogy kihasznalja es lenyulja a jot, de arra nem kepes hogy valamit vissza adjon az orszagnak, mert a boret es erdekeit felti az ne csodalkozzon ha semmi tiszteletet es befogadast nem kap. Sot soha nem ismeri meg az igazi lehetosegeket es ezert soha nem lesz itthon. Nem azt mondom hogy mindenkinek szolgalnia kell az Armed Forcesban. De legalabb, minimum kell szolgalni azzal hogy megbecsuljuk azokat akik szolgalnak, vagy szogaltak.

  ..ask not what your country can do for you, but what you can do for your country.

  #208580 Hozzászólás

  hmm…

  Azért az nem egészen úgy van, mert most szavaztak meg 2 billiot a veteránoknak. Ha nem lenne olyan jó, akkor nem maradnának bent, és ezért is szavazták ezt meg. Hogy kinek mi a jó arra én tanácsot nem adok. Azt tudom hogy nekem bevált, mert fizették a sulit.

  #208579 Hozzászólás

  Gabor67
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Felejtsétek le az amerikai sereget

  Szerintem hulyeség havi 1200 dollár körül beállni a seregbe golyófogónak. Amerikaiak semmit sem adnak ingyen a beledet is kihajtják, ha peched van még valami maradandó sérülést is összeszedsz vagy otthagyod a fogad, aztán meg marad átszámítva néhány millió forintod.
  X-man inkább azt írd le, hogy olyan szarháziak, hogy még az egyenruhádat is neked kell megvenned, a kis fizetésedbõl stb., ráadásul veterán jutatásként még egészségbiztosítást sem adnak.
  Nekem jelenleg jó munkám van Mo.-on, de biztos, ami biztos azért a zöldkártyámat sem szeretném feladni
  Tehát mi lenne a legjobb erre az esetre?

  #208578 Hozzászólás

  hihi ;-)

  Frieden te normális vagy ? Én katonaságrol itt semmit nem mondtam. Azért megsugom te zöldfülü, hogy én már állampolgár voltam a szolgálat elõtt.

  #208577 Hozzászólás

  fetyka
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Peter

  Information for Military Personnel

  Military Naturalization Brochure (PDF format)

  If you are a member of the U.S. Armed Forces and are interested in becoming a U.S. citizen, you may be eligible to apply for citizenship under special provisions provided for in the Immigration and Nationality Act (INA). Generally, service in the U.S. Armed Forces means service in one of the following branches:

  Army,
  Navy,
  Marine Corps,
  Air Force,
  Coast Guard,
  Certain Reserve components of the National Guard, and
  Selected Reserve of the Ready Reserve

  … Section 328, INA
  section applies to all members currently serving in the U.S. Armed Forces or those who have already been discharged from service.

  Have you served honorably for a total of one or more years?
  Are you a lawful permanent resident?
  Will you be filing your application for naturalization while still in service or within six months of being discharged?

  #208576 Hozzászólás

  Frieden
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  A mi bolcsunk…

  IKSZmen alias Confucius…
  Peter azert az a hadsereg ugy nem annyira tuti. Van olyan lengyel ismerosom aki Irakban szolgalt meg is serult (2003-ban) es meg sehol sem tart az allampolgarsaggal kapcsolatban.
  Igerni azt tudnak fut-fat…

  #208575 Hozzászólás

  hmm…

  A son is a son till he gets him a wife,
  But a daughter’s a daughter the rest of your life.

  Udv.

  #208574 Hozzászólás

  galahad
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  semmi eselye!!

  A fiam is elveszitette a zold kartyat,mert nem jott vissza idoben,tepi is a hajat,azota,de csak tepje,aki hulye az szivjon!!!

  #208573 Hozzászólás

  fetyka
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  meg valami…

  Ja,meg valami eszembe jutott.Vegul is azt kerdezted”Hogyan lehet amerikától hosszabb távon távol maradni, hogy ne vesszen el a zöldkártya…” Ha az amerikai hadseregben szolgalsz,akkor nem kell az USA teruleten tartozkodnod,sot egy ev alatt megkapod az allampolgarsagot,ha haborus idoszakban szolgaltal.Haboru az most van bovan…

  #208572 Hozzászólás

  fetyka
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  jotanacs

  Ha 6 honapnal hosszabb ideig elhagyod az USA-t,akkor engedelyt kell kerned a nagykovetsegen,hogy visszajohess.Ha egy evnel hosszabb ideig vagy tavol,akkor elveszted a zoldkartyat,vagyis nem minosulsz tobbet US Resident-nek es teljesen elorol kell kezdened a zoldkartya kerelmedet.
  Ha mindig csak ki-be akarsz lepegetni egyszer hat-havonta,hogy igy teljen el az ot ev,akkor ne is almodj az allampolgarsagrol,mert az ot ev csak azt jelenti,hogy legalabb ennyi idonek kell eltelnie,ahhoz,hogy jogosult legyel a honositasra (naturalization) valo kerelemhez.DE,annak az ot evnek legalabb a felet,magyarul 30 honapot az USA-ban kell eltoltened.Ha pedig,akar csak egyszer is,elmulasztod az adobevallasodat elkuldeni idoben,szinten ugrik a kartyad!

  #208571 Hozzászólás

  Frieden
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  Rules

  Igen – mint Mr.Veteran is emlitette – komolyan veszik es ha nem tartod be a szabalyokat akkor nagyon gyorsan “ugorhat” a zoldkartyad! Nem igazan erdekli oket csaladi vagy uzleti problema. Ha mar megkapta (megnyerte) valaki akkor inkabb birja ki ezt az idot, vagy felejtse el az Allamokat…

  #208570 Hozzászólás

  gabor71
  Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

  eleg komoly

  Ugy tudom hogy zoldkrtyaval minimum fel evet le kell dolgozni minden evben az usaban ugy hogy adozol,maskulonben ervenyet veszti a zoldkartyad!

  #208569 Hozzászólás

  Komolyan.

  Igen, komolyan veszik és ezt beteheted a bankban. Az ajtó nyitva van mindenkinek visszafelé.

17 hozzászólás megtekintése - 1-17 / 17
Hozzászólás: Zöldkártyások, akik nem élnek Amerikában
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.
Hozzászólások lezárva.