Zoldkartyaval hazasodom…

Kezdőlap utazas.com Fórum Kivándorlás, kinti magyarok Zoldkartyaval hazasodom…

  • Indította
    Témakör
  • #20539 Hozzászólás

    hungryguy
    Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

    Sziasztok,
    Az utolso remenyem ti vagytok, ugyanis mar nem tudom kit kerdezzek ez ugyben aki nem azt fogja mondani, hogy ‘felejtsd el’.
    Ok. Itt a problema: Itt elek az egyesult allamokban egy par eve es nem egesz 2 eve vagyok zoldkartyas. Van egy menyasszonyom aki meg legalis de mar nem sokaig. Szeretnenk osszehazasodni de nem talalunk megoldast arra, hogy O hogyan tudna legalisan itt maradni, ugyanis az ugyvedem es mindenki mas akit eddig kerdeztem azt mondta, hogy amig nem szerzem meg az allampolgarsagot addig ne is almodjak rola, hogy barmilyen hivatalos statuszt szerezzek a holgynek. Nekem meg legalabb 2 ev mire egyaltalan megprobalkozhatom az allampolgarsaggal. Kerlek ha barmilyen hasznalhato otleted van ird meg nekem. Koszonom.

15 hozzászólás megtekintése - 1-15 / 15
  • Szerző
    Hozzászólás
  • #213726 Hozzászólás

    Romesz
    Tag

    email

    azt hiszem tavaly aug 27en mar emaileztunk, mas ugybol kifolyolog (akkor mas neven), kulonben nem vagyok szakerto , csak elolvastam az eloirasoknak ezt a reszet.
    ……@usa.com

    #213725 Hozzászólás

    Csaba44
    Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

    Romesz

    Szeretnek Veled email-ben ertekezni ha lehet.

    #213724 Hozzászólás

    Romesz
    Tag

    helyesbites

    If you are a lawful permanent resident or a conditional permanent resident, you do not need an Employment Authorization Document. Your Alien Registration Card proves that you may work in the United States.

    Bocs nincs kedvem forditani

    #213723 Hozzászólás

    Romesz
    Tag

    Csaba

    Nem tudom mi tortenik olyankor, de valoszinu nem ellenorzik a hosszabbitasnal, viszont mikor elbiralasra kerul a zoldkartya jogosultsagod, az interjura a zoldkartya kerelmezonek es hazastarsanak is szemelyesen kell megjelenni. Ha a hazassag nem letezik akkor ott egybol bevonhatjak a munkavalallasit. Szerintem ha mar bele kezdesz es valakivel hazasodsz akkor bird ki legalabb 2-3 evig, es nem lesz tobbet fejfajasod.
    A conditional green card a kiallitastol eltelt masodik ev vegen lejar, kilencven nappal a masodik ev vege elott folyamodni kell a vegleges zoldkartyaert, amennyiben ezt nem teszed meg akkor elveszted a zoldkartyara valo jogosultsagot es (torveny szerint) elkell hagynod az orszagot.. A vegleges social security kartyat is majd akkor kapod meg mikor az allando zoldkartyara leszel jogosult, addig minden a hazassag sikeressegetol fugg. Termeszetesen vannak kiveteles esetek mikor nem kell feltetlen a hazassagnak fenn allni, de ha lehet azt nem sorolom fel, de egyik ilyen eset lehet ha a hazastars idokozben eletet veszti.

    #213722 Hozzászólás

    Tomek2
    Tag

    Csaba

    Ha hazassaggal szerzed a munkavalalsi engedelyt vagy zold kartyat, es elvalsz mielott a vegleges zold kartyat megkapod (3-4 ev) akkor nem fogjak meghosszabitani / megadni a veglegest.

    #213721 Hozzászólás

    Csaba44
    Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

    Koszi Romesz!

    Mi tortenik ha kozben elvalok? A meghosszabbitasnal ellenorzik a hazassag megletet? Egyebkent Social Security Kartyam van (note on: valid for work only with INS authorization)

    #213720 Hozzászólás

    Romesz
    Tag

    iratok

    Az ideiglenes munkavallaloi (EAD Card) egy evig ervenyes, ha kozben megkapod a zoldkartyat (conditional permanent resident card) akkor nem kell az EAD-t meghosszabitani, ha nem jott meg a zoldkartya akkor egy ev mulva hosszabitani kell az EAD-t. Minden 12 honapban hosszabitani kell addig mig kezhez nem kapod a zoldkartyad.
    A social security card csak az EDA-vel egyut ervenyes, ra van irva hogy valid for work only with EAD, vagy valami hasonlo van ra irva.
    A jogositvany az ervenyes a lajarat datumaig, ami lehet 3 vagy 4 ev, attol fugg milyen hosszu idore allitotta ki a DMV.

    #213719 Hozzászólás

    Csaba44
    Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

    Hazassag-jogsi

    Meg tudna valaki mondani,hogy a hazassag ( illegalis + USA allampolgar) utan kapott ideiglenes(?)munkavallaloi, jogsi ect. meddig ervenyes? Koszi

    #213718 Hozzászólás

    Romesz
    Tag

    Hazassag

    hungryguy: na hogy all az ugy, megcsinaltatok haladtok valamerre? Kivancsian varom a fejlemenyeket.

    #213717 Hozzászólás

    hungryguy
    Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

    Koszonet mindenkinek..

    Koszonet mindenkinek, le fogom ellenorizni az infokat, remelem az immigration nem csak BS-el ezekkel a dolgokkal mert ez ugye nem az elso ilyen dolog lenne amikor mondanak valamit a site-jukon aztan az ugyvedek megmondjak neked, hogy ebbe ne bizal, mert ez meg sosem sikerult senkinek.
    – Kedves “GALERIA” nagyon-nagyon koszonom az ajanlatot de a problema az, hogy a menyasszonyom nem magyar nemzetisegu, igy nem tudom, hogy Florida állam magyar közjegyzoje tudna e segiteni ebben az ugyben.
    Megegyszer koszi mindenkinek es ha van tovabbi otlet kerlek oszatok meg velem.

    #213716 Hozzászólás

    Romesz
    Tag

    lehet

    Lehet hogy tevednek a bevandorlasi hivatalnal is?
    Szerintem nem, de dontsd el te hogy kinek van igaza, kulonben ha felhivod oket a bevandorlasi intezetnel akkor megmondjak hogy igazam van e, sot mi tobb odaadjak a kezedbe a szukseges nyomtatvanyokat is ha szemelyesen mesz be erdeklodni.

    ezen a linken van ez az info

    http://uscis.gov/graphics/services/residency/family.htm#anchor365711

    Eligibility

    To be eligible to sponsor a relative to immigrate to the United States you must meet the following criteria:

    * You must be a citizen or a lawful permanent resident of the United States (ez jelenti azt hogy ALLAMPOLGAR VAGY TOVENYES ALLANDO LAKOS azaz ZOLDKARTYAS) and be able to provide documentation proving your status.
    * You must prove that you can support your relative at 125% above the mandated poverty line. Click here to find out more information about meeting this criteria and filing the Affidavit of Support.
    * If you are a US Citizen (tehat ALLAMPOLGAR) you may petition for the following foreign national relatives to immigrate to the United States; however you must be able to provide proof of the relationships:
    o Husband or wife;
    o Unmarried child under 21 years old;
    o Unmarried son or daughter over 21;
    o Married son or daughter of any age;
    o Brother or sister, if you are at least 21 years old; or
    o Parent, if you are at least 21 years old.

    If you are a lawful permanent resident (tehat ZOLDKARTYAS) you may petition for the following foreign national relatives to immigrate to the United States; however you must be able to provide proof of the relationships:

    * Husband or wife; or
    * Unmarried son or daughter of any age.

    #213715 Hozzászólás

    tomi34
    Tag

    hungryguy

    Sziasztok!

    Sajnos rossz hirt kell kozolnom es ki kell,hogy javitsam az elottem nyilatkozot,mert az,hogy Te egy zoldkartyassal hazasodsz SEMMIRE sem jogosit fel Amerikaban.Csa az ALLAMPOLGARRAL kotott hazassag szamit!!!
    Sorry!!
    Kedves a romesz,hogy segiteni akar,de NEM tud!!!

    #213714 Hozzászólás

    Romesz
    Tag

    inditsd el

    Minel elobb hazasodjatok ossze, utana toltsetek ki (form -I130) mivel itt van az allamokban nem valoszinu hogy lenne gond. Ha ugy van ahogy mondod es legalis a statusza, akkor rovid idon belul megkapja majd a feleseged is a zold-kartyat. I-485, G325A, I693, I864, I765 nyomtatvanyokat is gyorsan kitoltitek es megvarjatok a valaszt. Ne toporogjatok hanem intezkedjetek. Vakarozassal nem juttok elorebb hanem csak elmulaszjatok a lehetoseget. Ugyved nem kell az egeszhez, ok sem tudnak tobbet intezni mint ti. Ha atolvassatok akar a bevandorlasi oldalt vagy a shusterman oldalat akkor lathatjatok nem igazan gond elintezni. Sajnos az ugyvedek behulyitenek mindenkit.

    #213713 Hozzászólás

    Gabi35
    Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

    Hasonlo helyzet

    Szia,
    nalam is hasonlo a helyzet, es sajnos nekem is eleg elkeseritonek tunik a dolog. A munkavallalo vizum lehetne a megoldast, de azert az sem olyan egyszeru. Esetleg nezd meg a unitefamilies.org website-t, ahol epp ez ellen a csalad elvalaszto torvenyek ellen probalnak tenni valamit.

    #213712 Hozzászólás

    Segítség

    Hello “hungryguy”!Van megoldás mindenre!Én kint dolgoztam mint utaskísérõ,s ebbõl kifolyólag ismerem személyesen is Florida állam magyar közjegyjõjét!Ha gondolod írj,összehozlak vele!Egyébként VÍZUMÜGYINTÉZÉSSEL foglalkozik a cégem hivatalosan U.S.A.,KANADA és AUSZTRÁLIA területeivel,+ rep.jegy értékesítéssel!Címem:galeriatours@freemail.hu

15 hozzászólás megtekintése - 1-15 / 15
Hozzászólás: Zoldkartyaval hazasodom…
Info: Ne a hozzászólásokba írd az elérhetőséged, hiszen itt évek múlva is megmarad. Inkább regisztrálj egy percben és ott tüntesd fel. Azt egyszerűbb módosítani és törölni is. Csatolmányokhoz (JPEG, ZIP, DOC, PDF) be kell jelentkezni! Kerülendők a trágár szavak és értelmetlen vagy többszörös karakterek használata, mint pl. !!!! vagy ????. A hozzászóló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja az ÁSZF összes pontját.




Hozzászólások lezárva.