Változik a vasúti menetrend

December 11-én lép életbe a módosított belföldi és nemzetközi vasúti menetrend.

Az információ alapján az egyes vonalakon sűrűbb vonatközlekedést és korszerű, közvetlen összeköttetéseket hozó 2017-es menetrenddel a vasúttársaság célja, hogy az elmúlt évek európai uniós forrásokból elvégzett beruházásainak, pálya- és járműfejlesztéseinek előnyeit kiaknázva tovább javítsa hatékonyságát és versenyképességét, ezenkívül még kényelmesebbé, vonzóbbá tegye a vonatozást.

Változik a vasúti menetrend

Az elővárosi közlekedésben modern járatok indulnak a főváros és Oroszlány, emellett Martonvásár, Sárbogárd, Vác, Gödöllő, Hatvan, illetve Szolnok közt.

Decembertől a főváros és Veszprém közt – egy délelőtti vonatpár kivételével – óránként közlekednek a vonatok. Veszprémből Budapestre a kora reggeli, Budapestről Veszprémbe a délutáni időszakban mindazonáltal újabb szerelvények közlekednek munkanapokon, így csúcsidőben félóránként járnak a vonatok ezen a vonalon.

A főváros és Miskolc, ezenkívül Sátoraljaújhely közt módosul a menetrendi struktúra.

Az nemzetközi vonatközlekedésben nem hoz tetemes változást a decemberi menetrendváltás, de az Agram IC helyett visszatér a Kvarner vonatnév, a járat módosított útvonala alapján ugyanakkor Zágráb helyett egész évben a horvátországi Fiuméig (Rijeka) jár.

A jövő vasárnaptól érvényes menetrend megnézhető a MÁV-csoport honlapján a https://www.mavcsoport.hu/mav-start/ címen.

Az információ alapján 2017-ben éreztetni fogják hatásukat a legfrissebb fejlesztések, mint az e-vonatjegy novemberi bevezetése, a székesfehérvári állomás felújításának decemberi befejezése és a legutóbbi megrendelésből származó FLIRT motorvonatok utolsó egységeinek forgalomba állítása. Az utóbbival kapcsolatban kiemelték, hogy annak eredményeként a fővárosi elővárosi és a távolsági forgalomban újabb viszonylatokban közlekedtetik a korszerű járműveket.

mti


Hír-bejegyzések térképes megjelenítése

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.