Velencei karnevál a hónap végéig

Vízi parádéval kezdetét vette a karneváli szezon a hétvégén az olaszországi Velencében. A csatornákon jelmezesekkel teli gondolák vonultak fel több mint ötvenezer érdeklődő előtt. A gondolákon jelmezesek, táncosok, akrobaták, tűznyelők mutatták be tudományukat, felettük óriási világító léggömbök lebegtek. A karneváli menet a Szent Márk térről indult.

Velencei karnevál

Az ez évi farsangkezdő vízi előadás témája a tenger, a szépség és a hiúság volt. Több mint ötvenezren kísérték a partokon a velencei karnevált megnyitó hajós felvonulást.

A február 28-áig tartó karnevál főbb eseményei közt lesz a legszebb velencei lány megválasztása, amely február 18-án kezdődik a Szent Márk téren. Ugyanitt lesz másnap az Angyal repülése, amikor a harangtoronyról egy fiatal hölgyet eresztenek le köteleken.

Velence megtelt az egész világból érkezett álarcosok tömegével, gyerekekkel és felnőttekkel. Többségük az utcákon és tereken szervezett farsangi jelmezversenyeken, utcabálokon vesz részt, aki ugyanakkor megteheti, a szállodákban vagy palotákban zajló barokk bálokon és mulatságokon jelenik meg.

A vízi felvonulást az olasz rendőrség helikopterei felügyelték, és előtérbe állították a biztonsági készültséget. A karnevál ideje alatt Velencébe több mint fél millió embert várnak. Egyelőre nem állítottak fel mindenhol beléptető biztonsági kapukat, de a jelmezeseket bármikor arcuk felfedésére kérhetik a hatóságok.

mti

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.